Kabus Profesör Salih Zoroğlu’nun davası başladı: Mağdur ve sanıkların ilk ifadesi ortaya çıktı!

Kabus Profesör Salih Zoroğlu’nun davası başladı: Mağdur ve sanıkların ilk ifadesi ortaya çıktı!
Çocuk hastalarına ketamin enjekte ederek ailelerinin cinsel istismarına uğradıklarına inandırdığı ve suç uydurduğu iddiasıyla yüzlerce yıl hapsi istenen Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu dün hakim karşısına çıktı.

Cumhuriyet'ten Fahrettin Öztürk'ün haberine göre, İstanbul Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "Profesör Kabus" olarak bilinen çocuk psikiyatristi Süleyman Salih Zoroğlu ile diğer 5 sanığın yargılanmasına dair ilk duruşma geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. Duruşmanın devam ettiği mahkemede tutuklu sanıkların savunmaları alındı.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Salih Zoroğlu ve çalışanı Ahmet Aktaş, cezaevinden jandarma eşliğinde getirildi. Tutuksuz sanıklar ile müştekiler ve tarafların avukatlarının da katılımıyla gerçekleşen duruşmada, sanık Zoroğlu'nun savunması dikkat çekti.

Sanık Zoroğlu, savunmasında çocuk psikiyatristi olduğunu ve geçmiş tecrübelerini aktardı. "Seanstan senasa nasıl çocukların kafasına bir şey ekebilirim. Ben torbacı değilim profesörüm. Hastalar ketamini getiriyor" diyen Zoroğlu, savunmasında savcının iddianamesinde kendisiyle alay ettiğini iddia etti ve devlet hastanelerinde doktorların çocuklarla yeterince ilgilenmediğini öne sürdü.

“SAVCI İDDİANAMEDE BENİMLE DALGA GEÇMİŞ”

Savunmasında ergenlerin aile içi istismar iddialarını eskiden doktorların ciddiye almadığını belirten Sanık Zoroğlu, kendisi ve çalıştığı birkaç doktorun bu konuyu araştırıp gerçeği söyleyen gençlere yardım ettiklerini savundu.

"Savcı iddianamede benimle dalga geçmiş, deli, megaloman, akıl hastası olduğumu söylemiş" diyen sanık, devlet hastanelerinde doktorların çocuklarla 8 dakika görüştüğünü, kendisinin ise 90 dakika konuştuğunu ifade etti. Duruşmada diğer sanıkların da savunmaları alındı.

MAHKEME BAŞKANI’NDAN SANIKLARA İLGİNÇ TAVIR

Dünkü duruşmada müştekiler ve mağdurlar da beyanlarda bulunurken, dikkat çeken bir durum yaşandı. Mahkemede mahkeme başkanının, müştekilerin tuvalet ihtiyaçlarını gidermelerine izin vermemesi ve ilerleyen dakikalarda, müştekilerin zor durumda kalmasıyla birlikte izin vermek zorunda kalması gibi durumlar yaşandı.

Müştekiler beyanda bulunduktan sonra soru yönelten sanık avukatlarının sordukları soruların, dosya ile alakasız olduğunu, manipülasyon ve yönlendirme içerdiğini söyleyen müşteki avukatları, mahkeme başkanından müdahale etmesini talep etti. Mahkeme başkanı ise müşteki ve vekillerine "Sorularının dosya ile ilişkili olduğunu düşünüyorlar. Müdahale etmeyin" yanıtını verdi.

ÖLÜM LİSTESİ’NDE MAĞDURUN ANNE BABASI DETAYI

Mahkemede pedagog eşliğinde beyanda bulunan mağdurlardan biri, Zoroğlu'nun ketamin bulma çabası için kendisini zorladığını ve hala ketamin yoksunluğu çektiğini belirtti. Ayrıca, Zoroğlu'nun kendisine bir "ölüm listesi"nden bahsettiğini ve çeşitli manipülasyonlarda bulunduğunu iddia etti.

Sanık Zoroğlu'nun kendisine bir "ölüm listesi"nden bahsettiğini dile getiren mağdur, bu listede anne ve babasının da isimlerinin olduğunu belirtti. Mağdur ayrıca Salih Zoroğlu'nu çok kez ilaç ezip toz haline getirdiğini ve burnundan çektiğini gördüğünü, Zoroğlu'nun ise bunun 'beyin olgunlaştırıcı' olduğunu söylediğini öne sürdü.

Müşteki ve mağdurların beyanlarının ardından avukatlar da beyanda bulundu. Tutuklu sanıkların avukatları, müvekkillerinin tahliyesini talep ederken, tutuksuz sanıkların vekilleri ise müvekkilleri hakkındaki adli kontrollerin kaldırılmasını istedi.

Müşteki avukatları, Aile Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı avukatları ise sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek davaya katılma talebinde bulundu.

BİR SONRAKİ DURUŞMA İÇİN 3 GÜN VERİLDİ

Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, müştekilerin ve Aile Bakanlığı'nın katılma taleplerini kabul etti. Ancak Sağlık Bakanlığı'nın talebi reddedildi. Tutuksuz sanıkların adli kontrol tedbirlerinin de devamına karar verildi.

Gelecek duruşma için ise mahkeme, 3 gün belirledi. Bu kapsamda, gelecek duruşma 22-23 ve 24 Mayıs'ta görülecek. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Zoroğlu'nun çeşitli suçlamalarla 96 yıldan 972 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer 5 sanık hakkında da benzer suçlamalarla hapis cezaları talep ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar