12 gün içinde başvurmayan EYT'li hakkını kaybedecek! Zamlı emekli promosyonu açıklandı

12 gün içinde başvurmayan EYT'li hakkını kaybedecek! Zamlı emekli promosyonu açıklandı
Türkiye İş Bankası, ülkede yer alan en büyük özel banka olmanın prestijiyle emekli müşterilerine yönelik kampanyalarında da diğer kurumların üzerinde ödemeler gerçekleştirmeye devam ediyor. İlk kez maaş alan ya da başvuru aşaması hala devam eden EYT'liler için son tarih açıklanırken, başvuru yapmayan emeklilerse zamlı promosyon kampanyaısndan faydalanamayacak.

Gülsüm Hülya Sundu / Günboyu 

EYT düzenlemesi ile emekli olan yüz binlerce vatandaşın yanı sıra, henüz başvurusu tamamlanmayan ve maaş almak için sabırsızlıkla bekleyen milyonlarca emekli adayı bulunuyor. İlk aşamada 2 milyon 250 bin vatandaş için emeklilik yolunu aralayan EYT düzenlemesi, Türkiye''deki emekli nüfusunu da 15 milyonun üzerine çıkararak bankaları kıyasıya bir rekabetin içine soktu. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar tasarı kapsamında aylık almaya hak kazanacak vatandaşları kendi müşteri yapmak için gece gündüz çalışan özel bankaların en kuvvetli silahı ise promosyon olmaya devam ediyor. Kamu bankalarının iki ile üç katına kadar ödeme gerçekleştiren özel kuruluşların kendi arasında geçmeye başlayan rekabette bayrağı ise Türkiye''nin en büyük özel bankası olan İş Bankası almış gözüküyor. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ PROMOSYONU ZAMLANDI

14 Mayıs''ta yapılacak seçimler nedeniyle, taban seviyeden aylık ödemesi alan emeklilerin ücretlerini 7500 TL''ye çıkaran iktidar, en düşük emekli maaşına yapmış olduğu zam ile otomatik olarak alınacak promosyonları da yukarı çekti.

Geçtiğimiz aylarda İş Bankası tarafından, maaşını 3 yıl boyunca bşaka bir bankaya taşımayacağına söz veren emeklilere yönelik ödenen 5 bin 250 TL''lik promosyon, yapılan artışın ardından 6 bin 750 liraya çıkmış oldu. Şu anda müşteriler için iki farklı kampanya seçeneği sunulurken, emekli maaşı 7500 TL ile 9999 TL arasında olan vatandaşlara 6750 TL, emekli aylığı 10 bin liranın üzerinde olan vatandaşlara ise 7500 TL emekli promosyonu ödeniyor. 

12 GÜN İÇERİSİNDE BAŞVURMAYAN EMEKLİ ÖDEME ALAMAYACAK

Buna karşın, internet sitesinden yapılan açıklama ile söz konusu kampanyanın son tarihi 30 Nisan 2023 olarak duyuruldu. İş Bankası tarafından herhangi bir uzatma kararı alınıp alınmayacağı henüz netlik kazanmazken, promosyon ödemelerinin sonlanması halinde bu tarihe kadar başvuru yapmayan müşteriler, yeni bir duyuruya kadar ödeme alma hakkına sahip olmayacak. 

EMEKLİ MÜŞTERİLERE ÖZEL PUAN VE EK AVANTAJLAR

Türkiye İş Bankası tarafından sunulan ayrıcalıklar ise bununla sınırlı değil. Maaş ödemelerini İş Bankası''ndan almayı tercih eden müşteriler için avantajlı olarak sunulacak çok sayıda bankacılık hizmetinin yanı sıra, ek hesap ve kredi kullanımı ile kredi kartı borçları ödemelerinde de esnek çözümler sağlanacak. Bireysel ve ticari müşterilere göre sunulacak kredi oranlarında ve faiz indirimlerinde değişiklikler olabileceği gibi, İş Bankası''nın kredi kartlarını kullanmak isteyen müşterilere de birçok noktada kullanilecekleri puan hediyesi sunulacak. 



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar