Zengin veya yoksul olduğunuzu öğrenmek bu kadar basit! Tek yapmanız gereken yüzünüze bakmak

Zengin veya yoksul olduğunuzu öğrenmek bu kadar basit! Tek yapmanız gereken yüzünüze bakmak
Glasgow Üniversitesi'nde yapılan yeni bir araştırma, bir kişinin zengin veya yoksul olduğunu yüz yapısından anlamanın mümkün olduğunu ortaya koydu.

AÇIK TEN ZENGİN SAYILIYOR

Araştırmacılar, dar yüzlü ve açık ten rengine sahip bireylerin genellikle zengin olarak algılandığını tespit ettiler. Öteyandan, kalkık kaşlar ve birbirine yakın gözler gibi belirli yüz özelliklerinin de zenginlik izlenimlerini güçlendirdiği bulundu.

1706988059809-pexels-pixabay-458766.jpg

APA Journal of Experimental Psychology dergisinde yayınlanan bu çalışmada, belirlenen bu yüz özelliklerine sahip kişilerin genellikle daha sıcakkanlı ve güvenilir olarak algılandığı da belirtildi.

SOĞUK TEN RENGİNE SAHİP OLAN BİREYLER FAKİR SAYILDI

Bununla birlikte, daha geniş ve düz yüz hatlarına, soğuk bir ten rengine sahip olan bireylerin ise yoksulluk izlenimleri uyandırdığı gözlemlendi.

Özellikle, Meta CEO'su Mark Zuckerberg ve Amazon CEO'su Jeff Bezos gibi tanınmış isimlerin, araştırmada belirtilen zenginlik veya yoksulluk göstergelerine sahip olduklarına dikkat çekildi. Zuckerberg'ün dar bir yüz yapısına sahip olduğu, Bezos'un ise sıcak ve canlı bir ten rengine sahip olduğu belirtildi.

Ancak, araştırmanın yazarları, bu bulguların insanları yargılamak için tek başına yeterli olmadığını vurguladılar. Araştırmacı Dr. R. Thora Bjornsdottir, "Bu algılarımızı şekillendiriyor. Diğer insanlar hakkındaki izlenimlerimiz, onlar açısından belirli durumlarda avantaja ya da dezavantaja dönüşebilir" şeklinde konuşarak, yargılamanın çok boyutlu bir süreç olduğunu ve tek bir özellik üzerinden değerlendirme yapmanın haksızlık olabileceğini ifade etti.

auh2lu6jpeosqh8if-y3ww.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar