İlber Ortaylı'dan Atatürk'e hakaret eden Şevki Yılmaz’a sert cevap! “Osmanlı'yı süren soysuzları lanetliyorum demişti

İlber Ortaylı'dan Atatürk'e hakaret eden Şevki Yılmaz’a sert cevap! “Osmanlı'yı süren soysuzları lanetliyorum demişti
II. Abdülhamid'in torunu Berna Sultan Osmanoğlu’nun nikah şahidi olan Prof. Dr. İlber Ortaylı, dikkat çeken düğün sonrası konuştu. Hangi sözler karşısında şoke oldu? İşte detaylar…

II. Abdülhamid'in torunu Berna Sultan Osmanoğlu, cumartesi günü İBB Beykoz Sosyal Tesisi’nde gerçekleşen düğünle dünya evine girdi. Genç çiftin nikah şahitleri ise Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ve eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz oldu. Düğünde dikkat çeken bir diğer unsur ise Halil Konakçı’nın da salonda yer alması oldu.

berna-osmanoglu-xndt-cover.webp

Şevki Yılmaz’ın düğünde yaptığı konuşmada “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” sözünün ardından İlber Ortaylı’nın yüz ifadesi dikkatleri çekmişti. Ortaylı, düğün sonrası ilk kez konuştu.

aw144298-02-gwjy.webp

“DÜĞÜNDE NUTUK ÇEKECEK DEĞİLİM”

Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalına konuk olan Ortaylı, düğünde yaşadıklarını tek tek anlattı.

Şevki Yılmaz’ın ardından kendisinin de ters bir konuşma yaptığını belirten Ortaylı “Düğünde nutuk çekecek değilim, bunu da söylemezdim ama söyledim” dedi.

ll.jpg

“KENDİNİ BİLEN İNSAN ÖLÇÜLÜ KONUŞUR”

Ortaylı şöyle konuştu: Basın benim cümlemi yazmamış, bazen onlar için her cümle önemli olmuyor ne yazık ki. Mikrofonu aldım, bir cümle tekrar ettim ki o cümle de son padişahın kızı Sabiha Sultan’ındır. O Türklerin imparatorluğuydu bu da Türklerin Cumhuriyeti diyor. Çünkü onun için Atatürk bir öcü değil.

Ben de düğünde o Türklerin imparatorluğuydu bu da Türklerin Cumhuriyeti dedim. Türkiye’de aklı başında insanlar devletin hakkında konuşurken çok ölçülü olurlar. Kendini bilen insan padişahlar hakkında da ölçülü konuşur.

n.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar