Zara'nın 'ekmekli sandalet reklamı' infial yarattı

Zara'nın 'ekmekli sandalet reklamı' infial yarattı
Ünlü giyim markası Zara’nın skandal sandalet reklamı sonrası milyonlardan büyük tepki gördü. Tepkiler çığ gibi büyürken vatandaşlar marka sahibini ve ülkesini merak ediyor.

Zara, sosyal medyada yeni sezon sandaletlerini tanıttığı reklam görselinde ekmek kullanması sonrasında büyük bir tepkiyle karşılaştı, vatandaşlar  "Zara hangi ülkenin markası, sahibi kim?" soruları yanıt aramaya başladı. Sandaletleri ekmeklerin üstüne konumlandıran reklam ile ilgili dev giyim markası eleştiri yağmuruna tutuldu. Peki, Zara hangi ülkenin markası, sahibi kim? İşte detaylar...

ZARA''NIN TÜRKİYE''DE 37 MAĞAZASI BULUNUYOR

Zara, İspanyol merkezli giyim ve aksesuar markası. 1975 yılında Arteixo, Galiçya''da Amancio Ortega ve Rosalía Mera tarafından kuruldu. Mağazaları genelde büyük alanlar üzerine kurulmaktadır. Dünyanın en büyük 3 hazır giyim şirketinden biridir. 2015 yılı itibarıyla dünya genelinde 88 ülkede 2.000''in üzerinde mağazası vardır. Türkiye''de ise 37 mağazası bulunmaktadır.

İnditex grubu bünyesinde yer alan Zara grubun en büyük şirketidir. İnditex grubunda Zara ile beraber; Massimo Dutti, Pull and Bear, Oysho, Uterqüe, Stradivarius, Zara Home ve Bershka markaları da yer almaktadır.

Markanın Almanya''da yayınlanan katalog reklamları kamuoyuna yayıldı. Bahsi geçen görsellerde, ekmeğin ayaklar altına alındığı görüldü. Söz konusu reklamda ayakkabının içinde, sandaletin altında ve üstünde ekmek görülüyor. Ekmeğin bu şekilde kullanılması çok sayıda kişinin tepkisine yol açtı.

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe de Zara''ya tepki gösteren isimlerden biri oldu. Yıldız Tilbe, paylaşımlarında ''Dünyada ve ülkemizde o kadar aç ve muhtaç varken, ekmeğe bu hakaret nasıl yapılır. Ayaklar altında siz kalın inşallah'' dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar