Dolar uzmanı Özdemir'den korkutan açıklama: Ekmek fiyatı 10 TL olacak

Dolar uzmanı Özdemir'den korkutan açıklama: Ekmek fiyatı 10 TL olacak
Ünlü Ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar uzmanı Remzi Özdemir ile birlikte yaptığı yayında, ekmek ve mazot fiyatlarıyla ilgili konuştu.

BU TAHMİN TUTARSA TÜRKİYE'NİN VAY HALİNE!

Dolar kurundaki yükselişle beraber ekmek ve mazot fiyatlarına arka arkaya zam gelirken ekonomi uzman Remzi Özdemir doğal gaz ve ekmek fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye''de her şey dolar kuruna endekslenmişken Merkez Bankasının peş peşe yaptığı müdahaleler doların düşmesine yetmiyor. 

Ukrayna savaşı nedeniyle buğday krizinin baş gösterdiğini belirten Özdemir, ekmek fiyatındaki yükselişin durmayacağını belirtti.

Tarım ülkesi olan Türkiye’nin, AK parti iktidarının rant politikası nedeniyle tarım arazilerinin, inşaat arazilerine dönüştüğünü belirten Özdemir, Türkiye’nin artık buğdayı ithal eden ülke durumuna düştüğünü söyledi.

‘EKMEK 10 LİRANIN ÜZERİNE ÇIKACAK’

''''Burada asıl etken girdi fiyatlarında asıl etken olarak doğal gaz olacak. Nakliye fiyatlarından dolayı çok büyük fiyat artış baskısı yaşanacak. Avrupa''da doğal gaz kontratları rekor artışlar yaşıyor. Şu an doğal gazı sübvanse ediyorlar ancak yavaş yavaş bunu fiyatlara yansıtacaklar. Bu sebeple de ekmek 10 liranın üzerine çıkacak.'''' 

Ekonomist Evren Devrim Zelyut da mazot fiyatlarıyla ilgili de şu yorumlarda bulundu:

‘MAZOTTA 40 LİRANIN ÜZERİNE GİDECEĞİZ’

Zelyut, ''''Bunun iki gerekçesi var; Biri kur korumalı mevduat’ın hazine üstündeki yükü arttıkça hükümet sürekli zam yapacak. Diğeri de kur kaynaklı zam baskısı oluşacak. Kur yukarıya gidiyor, niye yukarı gidiyor? İçeride yaşadığımız enflasyon ve dışarıda ise Fed kaynaklı doların yükselmesinden dolayı..'''' dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar