Yüksek Seçim Kurulu'ndan yeni yerel seçim genelgesi! Siyasi partiler de aynı anda izleyecek

Yüksek Seçim Kurulu'ndan yeni yerel seçim genelgesi! Siyasi partiler de aynı anda izleyecek
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sandık sonuçları paylaşım sisteminin kullanımına ilişkin yeni genelgeyi, Resmi Gazete'de yayımladı. Ganelgeye göre siyasi partiler, diğer seçimlerde olduğu gibi sonuçları YSK ile aynı zamanda izleyebilecek.

2024 yerel seçimleri için yeni yılın ilk günü itibariyle başlayan takvim, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayımlanan bir genelge ile şekillendi. Genelgede belirtilen ifadelere göre, siyasi partiler, oy sonuçlarını YSK ile eş zamanlı olarak takip edebilecekler. YSK'nın yayımladığı genelgeye göre, seçim sonuçları, Türkiye genelindeki siyasi partiler tarafından paylaşım sisteminden anlık olarak izlenebilecek.

Genelge ayrıca, seçime katılacak siyasi partilerin talepleri doğrultusunda genel merkezleri ile Yüksek Seçim Kurulu arasında güvenli bağlantı kurulacağını belirtiyor. Siyasi partiler, sonuçları takip etmek için Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü'ne yazılı başvuru yapmak veya Siyasi Parti Portalı üzerinden talepte bulunmak zorunda. Siyasi partilerin, bu sistem için bilişim altyapılarını hazır hale getirmesi ve güvenlik tedbirlerini alması gerekiyor.

Ayrıca, genelgede belirtilen kurallar doğrultusunda her bir siyasi partiden 10 kişinin bilgisayarına bu sistem kurulabilecek. Bu adım, seçim sonuçlarına erişimi daha geniş bir çerçevede sağlamayı amaçlıyor.

YSK, ayrıca, siyasi partilerin ön seçim ve aday yoklaması yöntemlerini belirlemeleri için bir genelge daha yayımladı. Bu genelgeye göre, seçime katılacak siyasi partilerin, aday tespiti yapacakları seçim çevreleri, usul ve esasları 10 Ocak Çarşamba günü saat 17:00'ye kadar YSK'ya bildirmeleri gerekiyor.

Seçim takvimi şu şekilde işleyecek:

640xauto-001.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar