DEM Parti'nin İmamoğlu'na rakip çıkaracağı aday ortaya çıktı

DEM Parti'nin İmamoğlu'na rakip çıkaracağı aday ortaya çıktı
Aday adaylığı başvurularını 25 Aralık'a kadar uzatan DEM Parti'nin yerel seçimlerde İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'na karşı çıkaracağı adayın kim olduğu ortaya çıktı.

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere kısa bir süre kala, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından Leyla Zana'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilebileceği iddiaları gündeme geldi. Sosyal medyada paylaşılan bilgilere göre, DEM Parti'nin Leyla Zana'yı aday gösterme düşüncesi olduğu, ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadığı belirtiliyor.

Aday adaylığı başvurularını 25 Aralık'a kadar uzatan DEM Parti'nin, aynı zamanda Leyla Zana'ya Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de teklifte bulunduğu iddia edilmişti. Ancak Zana'nın bu tekliflere henüz bir yanıt vermediği ifade ediliyor. DEM Parti yöneticilerinin önümüzdeki günlerde Leyla Zana ile bir görüşme gerçekleştireceği belirtiliyor.

Leyla Zana, 1991'de Meclis'te Kürtçe yemin eden ilk milletvekili olmuştu. 1994 yılında "örgüt üyeliği" suçlamasıyla 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 2004 yılında serbest bırakılan Zana, 2011'de bağımsız milletvekili olarak tekrar Meclis'e girmişti. Siyasi yasağının sona ermesiyle HDP'ye katılan Zana, 2015 yılında ise tekrar bağımsız milletvekili olmuştu. 2018'de dokunulmazlığı düşürülen Zana'nın, şu anda Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Bahçe köyünde inzivaya çekildiği biliniyor.

leyla-zana.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar