İYİ Parti'de 4 vekilin daha istifa edeceği iddia edilmişti! Çıkan haberlere ateş püskürdü

İYİ Parti'de 4 vekilin daha istifa edeceği iddia edilmişti! Çıkan haberlere ateş püskürdü
İYİ Parti'de Mansur Yavaş'a yakın olan 4 vekilin daha istifaya hazırlandığı öne sürülmüştü. İddiaların odağındaki o isimden flaş bir açıklama geldi.

Yaşadığı istifa dalgası ve parti içi krizlerle gündemden düşmeyen İYİ Parti’de sular durulmuyor. CHP’den gelen iş birliği teklifine ret cevabı veren İYİ Parti’de karara karşı çıkan isimlerin istifaları ve görevden alınmaları siyaset gündemindeki yerini koruyor.

Son olarak Ankara milletvekili Yüksel Arslan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla partisinden istifa ettiğini duyurdu. Yerel seçimlerde takınacağı tutum herkes tarafından merak edilen Arslan, Genel Başkan Meral Akşener’in kendisine “Sizin Mansur Bey ile yakınlığınızı biliyorum. Partimizin Ankara’daki adayına çalışın diyemem. Siz serbestsiniz” dediğini açıklamıştı.

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre, İYİ Parti’de ilçelerin parti örgütlerinin Mansur Yavaş’a çalıştığı ve CHP ile el altından pazarlık yaptığı iddiası kulislerde dolanıyor.

Parti yöneticileri yaşanan, istifaların ardından başta Polatlı ve Gölbaşı örgütleri olmak üzere Ankara’dan toplu istifaların gündeme geleceğini öne sürüyor.

Partiden 5 bin kişinin üzerinde kopuş yaşanacağına işaret eden yöneticiler, Akşener’in Yavaş’a yakın isimleri adeta “biçeceğini” iddia ediyor.

Öte yandan İYİ Parti’den dört milletvekilinin de ilerleyen günlerde Yavaş’a yakınlığı nedeniyle istifasını vereceği belirtiliyor. Söz konusu dört milletvekilinin arasında Manisa milletvekili Şenol Sunat’ın da adı geçiyor.

ŞUNAT İDDİALARI YALANLADI

İddialar üzerine açıklama yapan Şenol Sunat, sosyal medya hesabındaki paylaşımında hakkında çıkan haberi yalanladı.

gb8vpifxeaasj9n.jpeg

Gazetede yayımlanan haberi paylaşan Sunat, şu ifadeleri kullandı:

"Kamuoyuna Duyurulur; 22.12.2023 tarihli (bugün) Cumhuriyet ve Yeni Şafak gazetelerinde Merve Kılıç ve Mehmet Güney isimli gazeteciler tarafından yapılan ve şahsımın İYİ Parti'den istifa edeceğime dair sözde kulis bilgisi içeren haberler tamamen yalandır, asılsızdır! Kurucu kadrosunda olmaktan ve mensubiyetinden gurur duyduğum, birçok kademesinde görev aldığım İYİ Parti'mize şahsım üzerinden fitne sokmaya çalışan çevreler asla amaçlarına ulaşamayacaktır! Bu provakasyonu yapanlar bilmelidirler ki, ben yolumdan dönmem. Partime ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'e olan bağlılığım değişmez. Cesurlar Hareketinin Hür ve Müstakil Neferlerine ve Büyük Türk Milletine saygılarımla."

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar