YSK kararı yayımlandı: İptal durumunda yenileme seçimleri 2 Haziran'da yapılacak

YSK kararı yayımlandı: İptal durumunda yenileme seçimleri 2 Haziran'da yapılacak
31 Mart'ta yapılacak seçimlerin bazı yerlerde iptal edilmesi durumunda, yenileme seçimlerinin ne zaman yapılacağı belli oldu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin bazı bölgelerinde iptal edilmesi durumunda, yenileme seçimlerinin 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirileceğini duyurdu.

YSK'nin Resmi Gazete'de yayımlanan kararında, 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetler Seçimi Hakkında Kanun uyarınca, bir seçim çevresindeki seçimin, seçim işlemleri sebebiyle iptaline karar verilmesi halinde, o seçim çevresinde yeniden seçim yapılacağı belirtildi.

Kararda, yenileme seçimlerinin 2024 yılının haziran ayının ilk pazar günü olan 2 Haziran'da gerçekleştirileceği ifade edildi.

31 Mart 2024 tarihinde herhangi bir sebeple gerçekleştirilememiş belediye seçimleri, muhtar ve ihtiyar meclisi/heyeti üyeliği seçimleri ile 1 Ocak 2024'ten bu yana oluşan mahalli idare birimlerinden olan köylerin muhtar ve ihtiyar meclisi üyeliği seçimlerinin 2 Haziran Pazar günü yapılacağı kaydedildi.

Kararda, yeniden yapılması gereken seçimlerin, seçimin tekrarı ve devamı niteliğinde olduğu belirtilerek, bu nedenle sadece oy verme işlemlerinin tekrarlanacağı vurgulandı.

Bu kararla birlikte, belirlenen tarihlerde yenileme seçimlerinin gerçekleştirilmesi için ilgili mercilerin ve vatandaşların gerekli hazırlıkları yapması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar