Nevşin Mengü sandıklarla ilgili uyardı! Sandıklara sahip çıkın

Nevşin Mengü sandıklarla ilgili uyardı! Sandıklara sahip çıkın
Yerel seçimlerde Türkiye sandık başına gidecek. Gazeteci Nevşin Mengü, sosyal medya hesabı üzerinden seçim güvenliği ile ilgili açıklama yaptı.

Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte sandık görevlilerinin eğitimi önemli bir gündem maddesi haline geldi. Ancak, son günlerde yapılan eğitimlerin yeterliliği ve niteliği üzerine tartışmalar yaşanıyor.

12 Punto'daki habere göre bu tartışmalara son olarak gazeteci Nevşin Mengü'nün katkısı eklendi. Mengü, bir kamu görevlisinden aldığı bilgileri paylaşarak, sandık görevlilerine verilen eğitimlerin yetersizliğine dikkat çekti.

Mengü'nün paylaştığı bilgilere göre, Korkut Ata Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sandık kurulu eğitimi oldukça kısa sürdü ve eksik kaldı. Bir saatlik süre zarfında yapılan eğitimin, teknik aksaklıklar nedeniyle yeterince verimli geçmediği belirtiliyor.

nevsin.jpg

Slayt makinesinin çalışmaması ve sunumun hızlıca geçilmesi, katılımcıların konuya yeterince hakim olamamasına neden oldu. Ayrıca, eğitim sırasında görevlilere mikrofonla soru alınacağı belirtilmesine rağmen, bu uygulamanın gerçekleşmediği ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar