Yüksek Seçim Kurulu "iftar" kararını açıkladı! Oylar sayılırken ara verilecek mi?

Yüksek Seçim Kurulu "iftar" kararını açıkladı! Oylar sayılırken ara verilecek mi?
YSK, 31 Mart'taki yapılacak olan seçimlerle ilgili olarak oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğini açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde oy sayım ve döküm işlemlerinin kesintisiz yapılması gerektiğine dair bir bildiri yayınladı.

Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından YSK'ya iletilen bir yazıda, sandık kurullarının saat 17.00'de oy sayımı ve döküm işlemlerine başlayacakları belirtilirken, ramazan ayında sadece su ile orucun açılması durumunda "sağlıklı bir oy sayımının yapılamayacağı" ifade edilerek, sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyecekleri soruldu.

YSK, konuyu inceledikten sonra, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un "Zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü" başlıklı 100'üncü maddesinde "Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır." hükmünün bulunduğunu hatırlattı.

Ayrıca, YSK'nın Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 138 Sayılı Genelgesi'nde de aynı yönde bir düzenleme olduğuna işaret eden kurul, bu sebeple "oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine" oy birliğiyle karar verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar