Son anketten bomba sonuçlar! Cumhur İttifakı kan kaybediyor

Son anketten bomba sonuçlar! Cumhur İttifakı kan kaybediyor
Yöneylem 27 ilde 2 bin 400 kişiyle gerçekleştirdiği anket çalışmasını yayınladı.

Seçim sürecine doğru yaklaştıkça anket şirketleri de nabız yoklamaya devam ediyor. Yöneylem tarafından 27 ilde 2400 kişiye 28 Temmuz- 1 Ağustos 2022 tarihleri arasında yaptığı anket çalışmasının sonuçları belli oldu. Yüzde 95 güven aralığında gerçekleşen çalışmada kararsızlar dağıtılmadan Cumhur İttifakı 28,4 seviyesinde kalırken; Millet İttifakı da yüzde 35,4 oranına yükseldi.  

MHP BARAJ ALTI

Kararsızlar ve oy kullanmayacak olanlar dağıtıldığında ise MHP yüzde 6 ile baraj altı kalıyor. Cumhur İttifakı''nın bir diğer ortağı olan AKP''nin oy oranı yüzde 29,6. Millet İttifakı''nda ana muhalefet partisi CHP''nin oy oranı yüzde 29,4 olurken; İYİ Parti de son genel seçimlere oranla oyunu artırarak yüzde 14,9''a çıkartıyor. HDP''nin 9,1 puan olarak açıklandığı ankette, DEVA Partisi 2,2, Zafer Partisi 2,5, Yeniden Refah Partisi de 2,3 puana sahip. 

YÜZDE 63,7 TÜRKİYE''NİN KÖTÜ YÖNETİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

 Yöneylem''in Temmuz ayı araştırmasında "Türkiye nasıl yönetilmektedir?" sorusuna ise katılımcıların yüzde 63.7''si "kötü yönetilmektedir" cevabını verirken; 23.1''i "iyi yönetilmektedir" seçeneğinden yana cevap hakkını kullandı. Cumhurbaşkanlığı ve Parlamenter sistem sorularının da yöneltildiği çalışmada katılımcıların yüzde 66.4''ü parlamenter sistemi tercih etti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi diyenlerin oranı ise yüzde 28.5''te kaldı.

"ASLA OY VERMEM" DİYENLERİN ORANI YÜZDE 58,4

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın bir sonraki seçimde aday olması durumunda oy verir misiniz? sorusuna katılımcıların yüzde 30.7''si "kesinlikle oy veririm" yanıtını verirken, "asla oy vermem" diyenlerin oranı ise yüzde 58.4 oldu. Yapılan çalışmada Erdoğan''a karşılık muhalefetin adayını tercih edenlerin oranı ise yüzde 54,3 olurken; Erdoğan''ı tercih edenlerin oranı ise 33,1''de kaldı.

ABB BAŞKANI YAVAŞ AÇIK ARA ÖNDE

Seçimlerin ikinci tura kalması durumunda Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş''ın karşısında kaybediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçimlerin ikinci tura kalması durumunda yüzde 47,8, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 50,9, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise yüzde 61,5 oranında Erdoğan''ın karşısında oy alıyor. Erdoğan ise Kemal Kılıçdaroğlu''na karşı yüzde 38,3 İmamoğlu karşısında yüzde 37,1 oy alırken; Mansur Yavaş karşısında bu oran 31,2''ye düşüyor.

Ekonomiye dair sorunun da sorulduğu çalışmada katılımcıların yüzde 46,3''ü muhalefetin ekonomiyi daha iyi yöneteceğini, yüzde 35''i de iktidarın daha iyi olacağı görüşünde olurken; yanıt vermeyenlerin oranı ise yüzde 10,02.

Demokratik düzen, hak ve özgürlükler alanında da muhalefetin yüzde 53,7 ile tercih edildiği ankette, iktidar yüzde 32,4''te kaldı. Yaşam tarzına saygıda da muhalefetten yana tercihini kullananların oranı yüzde 53,1 olarak gerçekleşti. İktidar kanadı ise yüzde 34,1 seviyesinde kaldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar