Buğdayda hasat yaklaştı fiyat bekleniyor

Buğdayda hasat yaklaştı fiyat bekleniyor
Adana'da stratejik öneme sahip buğdayda hasat yaklaşırken, üreticiler fiyatların açıklanmasını ve yüksek verim bekliyor.

Adana'da Türkiye'nin ilk buğday hasadının gerçekleştiği ve ülke ihtiyacının yaklaşık yüzde 4'ünü karşılayan bir bölge olarak biliniyor. Bu sene Adana'da 1 milyon 330 bin dönüm alanda buğday ekimi gerçekleştirildi. Sıcak hava koşullarının etkisiyle buğdayın hasat zamanı yaklaşık 15 gün önce olacak. Buğday hasadının bu hafta içinde yapılması bekleniyor. Üreticiler, geçen yıl ton başına 8 bin 250 lira açıklanan buğday fiyatının bu sene ton başına 15 bin lira olmasını talep ediyor.

Buğdayda hasat yaklaştı, fiyat bekleniyor

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, yaptığı açıklamada buğday rekoltesinin yüksek olmasını beklediklerini belirtti. Başkan Doğan, bu yıl başakların büyük olduğunu ve yağışların iyi geçtiğini vurgulayarak, Nisan ayında da biraz yağmurun geç hasat edilen buğdaylar için iyi olacağını ifade etti. Sahil kesimlerinde bu hafta hasadın başlayacağını belirten Doğan, Adana genelinde 1 milyon 330 bin dönüm alanda ekim yapıldığını ve Türkiye üretiminin yüzde 4'ünün Adana'dan karşılandığını söyledi.

Fiyat konusunda ise ton başına 15 bin lira ve kıraç bölgelerde ton başına 2 bin lira prim desteği talep ettiklerini dile getiren Doğan, geçen yıl ton başına 8 bin 250 lira verilen fiyatın bu sene altında bir fiyatın çiftçileri memnun etmeyeceğini ifade etti. Başkan Doğan, yağmurun tanelerin daha tok olmasına ve verimin artmasına katkı sağlayacağını belirtirken, afetlerin olmaması durumunda çiftçilerin buğdaydan memnun olacağını söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar