Son anket çalışmasını yayınladı: Erdoğan'a fark atıyor

Son anket çalışmasını yayınladı: Erdoğan'a fark atıyor
MetroPoll Araştırma şirketi son seçim anketini yayınladı. 11-16 Temmuz tarihleri arasında yapılan ankette eğer seçim ikinci tura kalırsa Erdoğan beş adayın da gerisinde kalıyor.

Son anket çalışmasını yayınladı: Erdoğan'a fark atıyor

MetroPoll tarafından son anket çalışması yayınlandı. 

11-16 Temmuz 2022 tarihlerini kapsayan çalışmada 2091 kişiye anket çalışması gerçekleştiren MetroPoll Araştırma anketine katılan kişilere "Bu pazar milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusunu yöneltirken; anket çalışmasında ''kararsızım'', ''protesto oy'', ve ''cevap yok'' diyenlerin oranının yüzde 16,7 olduğunun kamuoyu ile paylaştı.

İTTİFAKLAR ARASINDA OY ORANLARI ÇOK YAKIN!

 MetroPoll Araştırma''nın yayınladığı verilere göre; kararsız seçmenin dağıtılmasının sonucunda AKP yüzde 33,8, CHP yüzde 24,9, İYİ Parti yüzde 14,5, HDP ise yüzde 11,2 puana ulaşıyor. MHP yüzde 6 puanla baraj altında kalıyor. Bu pazar seçim yapılması durumunda Cumhur İttifakı''nın oyu 39,8 Millet İttifakı''nın ise yüzde 39,4 oluyor. 

ERDOĞAN 16 PUAN GERİDE KALIYOR

MetroPoll Araştırma ayrıca cumhurbaşkanlığı hakkında da yaptığı ankette AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk turda birinci çıkmasına rağmen oyları yüzde 40''ın altında kalırken; seçimin ikinci tura kalması durumunda beş adayın da gerisinde kalarak seçimi kaybediyor.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması durumunda Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş''ın gerisinde kalıyor. Dört aday karşısında yüzde 42,7 puanı aşamazken; Mansur Yavaş''ın aday olacağı bir seçimde ise Erdoğan 16 puan gerisinde kalıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar