Yıldırım Kaya'dan Fatih Altaylı'ya: Erdoğan'ı en hafif şekilde eleştireme, Kılıçdaroğlu'na hakaret et

Yıldırım Kaya'dan Fatih Altaylı'ya: Erdoğan'ı en hafif şekilde eleştireme, Kılıçdaroğlu'na hakaret et
Eski CHP Ankara milletvekili Yıldırım Kaya ile gazeteci Fatih Altaylı sosyal medyada birbirine girdi. Altaylı’nın kendisine yönelik “Mecliste sesini duymadık bir gün” sözlerine Kaya’dan “AKP’yi takip etmekten bizim sesimizi duymazsın tabii ki” şeklinde bir çıkış geldi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, gazeteci Fatih Altaylı’nın CHP’ye ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ifadelerinin ardından kendisini siyaset yapmaya davet etmişti. Altaylı ise CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’yı köşe yazısına taşıyarak cevap vermişti.

Yazıya tepki gösteren Kaya, Altaylı’ya “Ne zaman adam oluruz?” diye sordu. Altaylı’nın yanıtı üzerine ikili arasında tartışma çıktı.

Altaylı yazısında şunları söylemişti:

“Efendi, nereye gireceğimi sana soracak değilim. Haddini bil. Beni haklı çıkardığın için, hadsizliğine rağmen sana teşekkür ediyorum. Ben hep sizin gibilerin, eleştirdiğiniz AKP’den zerre farkı olmayan aynı yolun suyu olduğunuzu anlatmaya çalışıyorum. Çok açık ki, senin gibi “ilkesiz” ve “ilkel” siyasetçilerin kendilerini eleştiren öğretim üyelerine, yargı mensuplarına “Cübbeni çıkar da siyasete gel” diyen AK Partililerden zerre farkınız yok. İnanç bağnazlığı üzerinden siyaset yapan yobazlardan hiç farkınız yok. Siyaset anlayışınız aynı. Tek farkınız doğduğunuz ortam. Yani aynısınız!”

X hesabı üzerinden Altaylı’nın yazısını alıntılayan Kaya, “Gazeteci zat Fatih Altaylı. Ne zaman adam oluruz? AKP Genel Başkanına en hafif eleştiriyi yapamazken; CHP Genel Başkanına eleştiri adı altında her türlü “hakareti” yapmadığımız zaman.” dedi.

kayaa-2.jpg

Altaylı ise, “Hadi oradan. Benim yaptım eleştirinin onda değil binde birini yaptın mı iktidara. Din üzerinden siyaset yapmaktan başka ne bilirsin. Mecliste sesini duymadık bir gün” şeklinde yanıt verdi.

Kaya, Altaylı’nın cevabını alıntılayarak, “Laiklik mücadelesinde, tarikatlar- cemaatler beni tehdit ettiğinde sesin soluğun hiç çıkmadı… AKP’yi takip etmekten bizim sesimizi duymazsın tabii ki…” dedi.

kaya.jpg

image-112.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar