Fransa'da liselerde yarın Gazze’ye destek protestosu!

Fransa'da liselerde yarın Gazze’ye destek protestosu!
Dünyanın farklı ülkelerindeki üniversitelerde başlayan Gazze'ye destek eylemleri, Fransa genelinde ise yarın liselerde yapılacak.

Fransa genelindeki onlarca lisede, Gazze'ye destek ve ateşkes talebiyle protestolar düzenlenecek.

Üniversitelerin ardından liselerde de başlayan bu hareketin yarın ve salı devam etmesi bekleniyor. Lise Sendikalar Birliği yetkilileri, önümüzdeki günlerde onlarca lisenin bloke edileceğini duyurdu.

Lise Sendikalar Birliği Başkan Yardımcısı Manes Nadel, liseli gençlerin bu harekete katılması gerektiğini vurgulayarak, İle-de-France bölgesinin de bu protestolara destek vereceğini ifade etti. Gazze'deki dramatik durum ve Mısır'daki görüşmelerin tıkanması üzerine liselilerin olaylara duyarsız kalmadığını belirten Nadel, gelecek günlerde daha fazla abluka olacağını öngördü.

Lise Sendikalar Birliği'nin Sözcüsü Gwenn Thomas-Alves ise geçtiğimiz cuma günü yaptığı açıklamada, tüm okullarda lise hareketini başlatma çağrısında bulunmuş ve ablukaların olacağını belirtmişti. Thomas-Alves, liselilerin "olaylara karşı çaresiz kalmamak için harekete geçme arzusu" olduğunu vurguladı.

Ateşkes talebiyle düzenlenecek olan protestoların iki gün boyunca sürebileceğini belirten Thomas-Alves, bazı liselerin bloke edilmesinin "kar topu etkisi" yaratacağını ve daha fazla gösteriye yol açacağını umut ettiğini belirtti. Lyon, Tours, Besançon, Bretagne ve Paris bölgelerinde de yoğun bir katılımın beklendiğini aktardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar