Yeşilay Kilis Şube Başkanı Ahmet Zorlu uyuşturucudan tutuklandı

Yeşilay Kilis Şube Başkanı Ahmet Zorlu uyuşturucudan tutuklandı
Yeşilay’ın Kilis Şube Başkanı Ahmet Zorlu’nun aracında 800 gram uyuşturucu ele geçirildi. Yeşilay Şube Başkanı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, geçen hafta Kilis’e ziyarette bulundu. Kandemir'in düzenlediği toplantıya Yeşilay Başkanı Ahmet Zorlu’da katılım sağladı. Gerçekleşen toplantı sonrası konvoy şeklinde Şanlıurfa’ya geçti. Urfa’dan dönen Yeşilay’ın Kilis Şube Başkanı Ahmet Zorlu trafik kazası yaptı.

“BENİM HABERİM YOK, ARAÇ KİRALIK”

Kaza yapan araç Gaziantep’te bulunan bir tamirciye bırakıldı. Aracın içerisinde 800 gram uyuşturucu, hassas teraziyle ve tuşlu telefon bulan tamirci durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine ekipler, Yeşilay Başkanı Ahmet Zorlu’yu gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Zorlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Suçlamaları kabul etmeyen Yeşilay Şube Başkanı Zorlu, “Benim haberim yok, araç kiralık” açıklamasını yaptı.

Jandarma ekiplerinin araçta bulunan telefon ile ilgili incelemesi sürüyor.

Zorlu’nun Kilis’te birlikte siyaset yaptığı eski AKP Kilis Milletvekili Reşit Polat, Sözcü'ye verdiği röportajda, “Burası küçük bir şehir, herkes birbirini tanır. Ahmet Zorlu da AK Partili bir arkadaşımız. Eğitimci biri, ben de inanamıyorum, tanıdığım kadarıyla bunu yapabilecek biri değil. Bir yanlışlık var diye düşünüyorum” dedi.

Yeşilay’ın Kilis Şube Başkanı Ahmet Zorlu’nun geçmişte AKP Kilis eski Milletvekili Reşit Polat’ın danışmanlığını yaptığı biliniyor.

2019 yılında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ‘’Sigara, alkol, uyuşturucu bağımlılığına karşı’’ yarışma düzenleyen Ahmet Zorlu, dereceye giren öğrencilere plaket de vermişti.

Yeşilay Ahmet Zorlu hakkında basın açıklamasında bulundu.

Açıklamada, "22.12.2023 tarihinde basında Yeşilay Kilis Eski Şube Başkanı’nın adının geçtiği haberlere ilişkin açıklama yapma gereği doğmuştur. Bu konuda kamuoyunu aydınlatmak isteriz.
Söz konusu haberlerde ismi geçen şahıs, Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun 05.04.2019 tarihli 27/72/2019 sayılı kararı ile görevden alınmıştır ve bu tarihten beri kurumumuzla hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz" dedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar