Çocuk vakalarında artış uzmanları korkuttu! Biri bitiyor, diğeri başlıyor

Çocuk vakalarında artış uzmanları korkuttu!  Biri bitiyor, diğeri başlıyor
İstanbul olmak üzere birçok kentte çocuk vakaların arttığını söyleyen uzmanlar, çocuklarda görülen bu 3’lü salgının yetişkinlerde de görülebileceğini söyleyerek aşı çağrısında bulundu.

Üst solunum yolu rahatsızlıkları nedeniyle çocuk vakalarının arttığına dikkat çeken uzmanlar, kas-iskelet ağrısı, halsizlik, burun tıkanıklığı, geçmeyen öksürük ve aralıklı boğaz ağrısı gibi belirtilerle hastaneye başvuran çocuk sayısındaki artışa işaret ediyor. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Saffet Ercan, yaşanan salgının COVID-19'a mı yoksa başka bir enfeksiyona mı bağlı olduğunu belirlemek için henüz yapılmayan COVID-19 testlerinin tekrar yapılması gerektiğini ifade etti.

18163695-728xauto.webp

Üçlü salgının (RSV, COVID-19, Grip) çocukları etkilediğini belirten uzmanlar, özellikle bu hafta çocuklarda RSV (Respiratuar Siniryal Virüs) vakalarının arttığına dikkat çekti. İnfluenza A H1N1'in dolaşımda olduğunu ancak yaygın olmadığını belirten uzmanlar, COVID-19'un ise vakaların yüzde 10-15'ini oluşturduğunu ifade etti.

Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Dr. Tutku Taşkınoğlu, "Çocuklar perişan, üçlü salgın (RSV, COVID-19, Grip) biri bitiyor diğeri başlıyor. Ebeveynlere el yıkama alışkanlığını çocuklarına kazandırmalarını ve gerekli aşıları yaptırmalarını öneriyoruz. Şu an için yetişkinlerde ikili salgın başlamış durumda" dedi.

640xauto.webp

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar