Yeni koronavirüs varyantı kedilere bulaşıyor! Binlercesi hayatını kaybetti

Yeni koronavirüs varyantı kedilere bulaşıyor! Binlercesi hayatını kaybetti
Kıbrıs'ta ortaya çıkan yeni F-CoV-23 varyantı nedeniyle binlerce sokak kedisi hayatını kaybetti. Virüsün, adanın dışına yayılabileceğinden endişe ediliyor.

DW Türkçe'nin aktardığına göre, Koronavirüs salgını dünya genelinde halen görülürken, Kıbrıs'ta ortaya çıkan yeni bir varyant uzmanları korkutuyor. 2023 başlarından itibaren Kıbrıs'ta binlerce sokak kedisi hayatını kaybetti.

Yeni varyantın kediler üzerinde yarattığı etkiler korkutuyor. Kedilerde görülen bu mutasyon, FCoV (Feline Coronavirus) adı verilen virüsü, kedilerde kusma, ishal, kilo kaybı, ateş, solunum sorunları ve gözlerde iltihaplanma gibi tipik semptomlara neden oluyor. Ciddi sinir hasarına yol açabilen bu hastalık, tedavi edilmediğinde genellikle ölümle sonuçlanıyor.

276090.webp

İngiltere'de de tespit edilen bu yeni koronavirüs varyantı, uzmanları dünya geneline yayılma potansiyeli konusunda endişelendiriyor.

Kedi enfeksiyöz peritoniti, şu ana kadar bilinen bilgilere göre insanlara bulaşma riski taşımıyor. Ayrıca, virüsün diğer evcil hayvanlara bulaşıp bulaşmadığı konusunda da henüz net bir bilgi bulunmuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar