Hasan Öztürk de dayanamadı: Gelir eşitsizliği var

Hasan Öztürk de dayanamadı: Gelir eşitsizliği var
Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz yalnızca muhalefetin değil, iktidara yakın basının da gündeminde. İktidara yakınlığıyla bilinen ve Erdoğan'ın 'uçak kadrosunda' da yer alan gazeteci Hasan Öztürk, son yazısında AKP'ye çağrıda bulunarak, zenginlere daha ağır vergiler getirilmesini istedi.

YANDAŞ YAZARDAN AKP'YE EKONOMİ ELEŞTİRİSİ!

2022 yılına fahiş zamlar ve yüksek enflasyonla başlayan AKP, yılın geri kalanında da döviz kurlarındaki kontrolü kaybetmesi ile eleştirilerin odağı olmaya devam ediyor. İktidara yakın Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, bugünkü köşe yazısında Türkiye’nin dünyanın merkez ülkelerinden birisi olduğunu söyledi ve “O kadar merkez ülkedir ki kıta Avrupası’nın birçok ülkesinden çok daha fazla dünya siyasetine etki etmektedir” dedi.

"GİDERMEK EN ÖNEMLİ ADIMDIR"

Öztürk, Türkiye’deki gelir eşitsizliğine değinerek şu ifadeleri kullandı:

Ne var ki, dışarıdaki bu oyun kurucu yönü içeride “tencere” ve “cep” ile ilgili konularda bocalıyor. Aslında gelir adaletsizliği konusunda tıpkı dışarıdaki karar alma mekanizmasındaki gibi kararlı bir tutum takınılsa çok daha kolay aşılabilecek mesele, tarafları ikna yoluyla yapılmaya çalışılıyor.

Türkiye merkez ülke olarak, “enflasyonist” ortamdan çıkmanın yolunu da bulabilir. Gelir adaletsizliğini gidermek en önemli adımdır.

Bunun için seçimden önce, kendin alacaklarından feragat eden hükümetin, dar gelirliler lehine, zenginlere de ek yük getirecek düzenlemeler yapmasını bekliyoruz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar