Vinç kazasında faciayı önledi! İşte o anlar...

Vinç kazasında faciayı önledi! İşte o anlar...
Manisa’da genç operatörün hayatını kaybettiği kule vinç kazasının görüntüleri ortaya çıktı. Vinç operatörü Mert Bayat’ın işçilerin hayatını kurtardığı görüldü.

Manisa'nın Kula ilçesinde, devam eden bir konut inşaatında meydana gelen trajik bir kaza, güvenlik kamerası kayıtlarıyla detaylarıyla ortaya çıktı.

Kamera kayıtlarında, operatör Mert Bayat'ın (20) kule vincin devrilmesi sonucu yaşamını yitirdiği kaza anı ve kahramanca müdahalesi yer aldı.

Olay, dün sabah saatlerinde Kula'ya bağlı merkezde bulunan 4 Eylül Mahallesi'nde gerçekleşti. İnşaat alanında çalışan operatör Mert Bayat'ın kontrolündeki kule vinç, şiddetli rüzgarın etkisiyle sallanmaya başladı ve ardından dengesini kaybederek inşaat sahasındaki işçilerin bulunduğu alana devrildi. Kaza sırasında Mert Bayat, vinç demirlerinin arasında sıkışarak ağır yaralandı.

Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri hızla sevk edildi. İtfaiye ekipleri özverili bir çalışma ile Bayat'ı sıkıştığı yerden kurtardı ve sağlık personeli tarafından acilen hastaneye sevk edildi. Tüm müdahalelere rağmen Mert Bayat kurtarılamadı.

vincoperatorukazasi.jpg

Kaza sonrası incelenen görüntülerde Mert Bayat'ın kahramanca davranışını görüldü.

Vinç, rüzgarın etkisiyle sallanmaya başladığında Bayat'ın, inşaat alanındaki diğer işçilerin hayatını tehlikeye atmamak için vinçi boş alana doğru yönlendirdiği ve böylece facianın boyutlarını büyük ölçüde azalttığı görüldü.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar