''Uzun yıllar toparlayamayız!'' Rıdvan Dilmen’den TFF ve Kulüpler Birliği’ne dikkat edin çağrısı

''Uzun yıllar toparlayamayız!'' Rıdvan Dilmen’den TFF ve Kulüpler Birliği’ne dikkat edin çağrısı
Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, TFF ve Kulüpler Birliği'ne çağrıda bulundu. MHK'yı da eleştirdi.

ŞAHİN YILDIZ/GÜNBOYU

Eski futbolcu ve şimdinin spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, TV 8,5''ta yayınlanan %100 Futbol programında açıklamalarda bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği''ne seslenen Dilmen, yabancı kuralı hakkında planlamanın bir an önce açıklanması gerektiğini söyledi.

Ayrıca Dilmen, Merkez Hakem Kurulu''nun (MHK) bazı hakemlerin kızağa çekildiğini duyurması ile ilgili şaşırtıcı bir açıklamada bulundu.

Dilmen’in konuşmalarından satır başları:

“TFF ve Kulüpler Birliği''ne sesleniyorum. Ligin mesafesi kısaldı, önümüzdeki yılın planlamasını muhakkak yapın. 4 büyük kulüplerin 120 milyon Euro''luk sözleşmelerle ilgili problemleri var. Sözleşmesi bitecek oyuncular var. Bu yabancı kontenjanı işini derhal açıklamalarında fayda var. 4 büyük kulüpler muhtemelen aynı teknik adamlarla devam edecek. Tecrübeme dayanarak Fenerbahçe''de Jesus''un kalmak istediğini düşünüyorum. Ali bey de kalmasını istiyor. Şampiyonluktan bağımsız söylüyorum. Galatasaray şampiyon olduğu sürece zaten Okan hoca ile devam edecektir. Teknik direktör problemi biraz Fenerbahçe''de gözükse de sezona yeni bir teknik direktörle başlamayacaklar. Başkanlar da devam edecek. Trabzonspor kongreye gitti. Ali bey devam edecek gözüküyor. Galatasaray ve Beşiktaş da aynı şekilde.

AVRUPA KUPALARI AÇIKLAMASI

O zaman teknik direktör tamam, başkan tamam. Ama planlama yok. Planlama en önemli şey. Haziranın ilk haftası sezon bitti, 11 Ağustos''ta maçlar başlayacak. 2 ayda nasıl yapacaklar bunu? Bu, Avrupa kupalarına, yanlış transferlere mal oluyor. Kesinlikle Mehmet Büyükekşi devam etmek istiyordur. Lale Orta zaten ''Ben 3 aylığına'' gelmedim diyor" değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçiminden dolayı bekliyorlar. Kulüpler çoğunluk olarak sınırsız yabancı ya da 8+3 dediği zaman Nihat bey bir türlü açıklamadı. Sonra Servet bey geçici olarak geldiğinde de söylemedi.

‘GÖRDÜĞÜM TABLO…’

Bugün 19 kulüp otursunlar Mehmet beyi istemezlerse olmaz. Mehmet bey de kulüpler ne isterse yapar diye düşünüyorum. Rezerv Lig''i isteyen Mehmet bey değil ki kulüpler gitti. Kulüplere bağlı bir federasyon olduğu sürece maalesef bu tür problemler yaşıyoruz. Şu anda TFF''de gördüğüm tablo şu: Kulüplere karşı şirin gözükmek.

‘UZUN YILLAR TOPARLAYAMAYIZ’

Kulüpler arayacak kim diyecekler. Zaten biliyorlar. Bir takım kulüplerle görüşülüp bu karar alınmış zaten. Her hafta hakem hatası oluyor. Böyle yönetilmez. Futbol hata oyunudur. Sezon sonuna kadar o hakemleri bekleteceksiniz. Bu açıklama, hatayla geçiştirilecek bir şey değil. Bu tamamen Haziran seçimleriyle ilgili olarak görüyorum bunu. Anadolu kulüplerinden birkaçına Haziran seçimleri öncesi yatırım. Gereksiz... Maalesef çok uzun yıllar toparlayamayız.

ERDEN TİMUR KONUSU

Galatasaray bende kayıtlar var filan dedi. Onunla ilgili daha bir şey söylenmedi. Bence kayıtlar var zaten. Erden bey, zaten savunması alınması gereken bir yönetici, nereden geldi bu kayıtlar diye. Ben de onun doğru söylediğini, VAR kayıtlarının onda olduğunu düşünüyorum.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar