Ünlü yatırım uzmanı Mert Başaran dolar almak enayiliktir dedi! Paraya para demeyecek 3 yatırımı açıkladı

Ünlü yatırım uzmanı Mert Başaran dolar almak enayiliktir dedi! Paraya para demeyecek 3 yatırımı açıkladı
Tasarruf ve yatırım uzmanı Mert Başaran, doları olanların zarara uğradığını ifade ederek en paraya para demeyecek yatırım araçlarını açıkladı.

FİLİZ KIRAL-GÜNBOYU

Ekonomi alanında uzmanlaşan Mert Başaran, CNN Türk’te katıldığı bir programda yatırım ve tasarruf konularında önemli açıklamalarda bulundu. Başaran, Türkiye’de tasarruf oranının çok düşük olduğunu, vatandaşların ve yöneticilerin daha fazla tasarruf yapması gerektiğini söyledi.

Başaran, dolar almanın enayilik olduğunu, doların bir enflasyonu olduğunu ve dolar arttıkça aynı şeyleri alamadığımızı belirtti.

Başaran, küçük paralarla zengin olmanın mümkün olduğunu ancak bunun zaman alacağını, küçük paraları mayalayarak büyütmek gerektiğini ifade etti. Başaran, yatırımcılara sabırlı olmalarını ve doğru zamanda doğru yatırım aracını seçmelerini tavsiye etti.

f-001.jpg

"DOLAR ALMAK ENAYİLİKTİR"

Başaran, "Türkiye'de ciddi bir tasarruf açığı var. Ülkemiz var olan ekonomik koşullarına rağmen hem vatandaş anlamında hem yöneticiler anlamında fazla tasarruf yapmayan bir ülke. Gidişata baktığımızda bizim tasarruf yapmaya alışmamız lazım. Yatırımdan önce bunu yapmak gerekiyor. Dolar almak enayiliktir. Doların bir enflasyonu var. Dolar artınca siz gidip aynı şeyi alamıyorsunuz" dedi.

KARLI YATIRIM ARACI...

Mert Başaran, "Biz paramızı dolarla artan varlıklara yatırmamız gerekiyor. Altın, hisse senedi ya da gayrimenkule yatırabilirsiniz. Altın tasarruf ve yatırım aracı anlamında önemli bir emtia. İstatistik olarak altın hep dolar bazında artmış. Malda kalın hayatta kalın. Arsa ya da gayrimenkul alınabilir. Küçük paraları mayalamak ve büyütmek zaman alır. Bunu yapabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

l.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar