Dünya devi otomobil firması üretimini durdurdu! Flaş açıklama geldi

Dünya devi otomobil firması üretimini durdurdu! Flaş açıklama geldi
Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi olan Volkswagen, birçok fabrikada otomobil üretimini durdurmak zorunda kaldığını açıkladı.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, birçok fabrikada otomobil üretimini durdurmak zorunda kaldığını açıkladı. Volkswagen'in yaptığı açıklamada bilgisayar sistemlerinin büyük bir arıza nedeniyle etkilendiği aktarıldı.

Bilgisayar sistemindeki büyük bir arıza nedeniyle Volkswagen’in birçok fabrikasında üretim durdu. Bu, Avrupa’nın en büyük otomobil üreticisinin son bir yıl içinde yaşadığı ikinci büyük kriz oldu.

Alman Haber Ajansı'nın (DPA) açıklamasına göre Volkswagen, bugün yaptığı açıklamada, bilgisayar sistemi ağında bir kesinti tespit edildiğini ve bunun Almanya’daki dört araç fabrikası ile altı parça fabrikasını etkilediğini duyurdu. Ayrıca, Volkswagen Grubu’na bağlı Porsche ve Audi markalarının da aynı sorundan muzdarip olduğu belirtildi.

Şirket sözcüsü, arızanın kaynağını araştırmak için kriz masası kurulduğunu ve üretimin ne zaman normale döneceğinin henüz belli olmadığını söyledi. Sözcü, müşterilerden ve tedarikçilerden özür diledi ve sorunun çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

DAHA ÖNCE DE TOYOTA BENZER BİR SORUNLA KARŞILAŞMIŞTI

Volkswagen’in yaşadığı bu teknik sorun, otomobil sektöründe sıkça karşılaşılan bir durum değil. Dünyanın en büyük otomobil satıcısı Toyota da geçtiğimiz aylarda benzer bir sorunla karşılaşmış ve üretim sistemlerindeki bir arıza nedeniyle Japonya’daki dört tesisindeki 28 montaj bandını durdurmak zorunda kalmıştı.

Otomobil üreticilerinin bilgisayar sistemlerinin siber saldırılara karşı ne kadar güvenli olduğu ise merak konusu. Mart 2022’de Toyota’nın Japon tedarikçisi Kojima Industries’in bilgisayar sistemleri siber saldırıya uğramış ve Toyota’nın 14 fabrikasındaki 28 üretim hattının tamamı etkilenmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar