Dünyaca ünlü yatırım bankası Türk lirası oyuna geri döndü dedi! Herkesi şaşırtan dolar tahmini

Dünyaca ünlü yatırım bankası Türk lirası oyuna geri döndü dedi! Herkesi şaşırtan dolar tahmini
Goldman Sachs, Türk Lirası için 'Carry trade' stratejisinin yatırımcılara yüksek kâr getireceğini belirterek bir tavsiyede bulundu ve 'Türk Lirası şimdi tekrar oyunun içinde' dedi.

Sevcan GİRGİN/ Günboyu

Türk Lirası, uluslararası yatırım bankalarının ilgisini çekmeye başladı, ekonomi ikliminde yaşanan olumlu değişimler sonrası. ABD'nin önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs, yatırımcılarına gönderdiği notta Türk Lirası'nı tavsiye etti. Goldman Sachs, TL'nin oyunun içine geri döndüğünü vurgulayarak 'Carry trade' stratejisinin yüksek kâr vadettiğini belirtti.

TÜRK LİRASI OYUNA GERİ DÖNDÜ

Goldman Sachs, müşterilerine "Türkiye (Türk Lirası) oyuna geri döndü" başlıklı gelişen piyasalar raporunu gönderdi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikasına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Goldman Sachs, politika faizindeki hızlı normalleşmenin Türk Lirası (TL) için kazancın geri döndüğüne işaret etti.

HETERODOKS POLİTİKADAN DÖNÜŞ İLGİLİYİ ARTTIRDI

Dengesizliklerin arttığı ve yatırımcı ilgisinin azaldığı uzun bir dönemin ardından Türkiye'nin faizde normalleşme yolunda hız kazandığına dair raporda, politika faizinin yüzde 30'a çıkması gibi büyük bir artışın yaşandığına vurgu yapıldı. Raporda ayrıca, Merkez Bankası'nın parasal sıkılaştırmayı daha da güçlendirmeyi düşündüğü ve yerel piyasa katılımcılarının döviz korumalı mevduatlardan Türk Lirası mevduatlarına geçişi teşvik etmeyi hedeflediği ifade edildi. Bu normalleşmenin Türk Lirası'nda kazancın geri döndüğüne işaret ettiği de belirtildi.

TÜR LİRASI YÜKSEK GETİRİ SAĞLAYACAK

Öngörülerin de yer aldığı raporda, şunlar kaydedildi:

"Ekonomistlerimizin 12 ay sonrası enflasyon tahminlerine göre, yıl sonunda yüzde 40 ve üzeri politika faizi Türkiye'nin reel faizlerini pozitif bölgeye getirebilir. Önden yüklemeli ve kuvvetli faiz ayarlamalarıyla döviz kurunda kısa vadeli baskılar hafifledi ve bu durum, TL'nin yüksek getirisini sürdürmesini sağlayabilir.

Politika faizindeki son artış, mevduat faizlerinin daha fazla artacağına işaret ediyor. Önceki yılların tersine riskler devam etse de son adımlar pozitif reel faiz stratejisini destekliyor. Bu durum, vadeli piyasa fiyatlamalarında (forward) TL getirisinin dövizi yenmesinin mümkün olduğuna işaret ediyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar