EPDK'dan bomba karar! 3 doğal gaz dağıtım şirketine kayyum atandı

EPDK'dan bomba karar! 3 doğal gaz dağıtım şirketine kayyum atandı
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Yalova ili ile Çorlu ve İnegöl ilçelerinde toplam 425 bin aboneye doğal gaz dağıtım hizmeti veren Armagaz, Çordaş ve İngaz şirketlerine kayyum atandığını açıkladı.

GÖKMEN ÖRKMEZ-GÜNBOYU

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Yalova ili ve Çorlu ile İnegöl ilçelerinde 425 bin aboneye gaz dağıtım hizmeti veren Arsan Grubu’na bağlı üç şirkete kayyum atadı.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, tüketici hizmetlerindeki aksaklıklar ve BOTAŞ’a olan borçlarını ödememeleri nedeniyle alınan kararın tüm şirketler için de önemli bir mesaj olduğunu söyledi.

425 BİN ABONEYE HİZMET VEREN 3 ŞİRKET

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Yalova ili ve Çorlu ile İnegöl ilçelerinde 425,000 aboneye gaz dağıtım hizmeti veren Armagaz, Çordaş ve İngaz doğalgaz dağıtım şirketlerine kayyum atadı.

Kayyumun görevi sona erdikten dört ay sonra söz konusu dağıtım bölgeleri için tekrar ihaleye çıkılacak. Üç şirket de Arsan Grubu'nun bir parçası olarak faaliyet gösteriyor.

EPDK tarafından yapılan açıklamada üç şirkete tüketici hizmetlerindeki aksaklıklar ve BOTAŞ'a olan borçlarını ödememeleri nedeniyle bugün alınan kararla kayyum atandığı ifade edildi.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, açıklamada "Bu kararımız umarım tüm şirketler için de önemli bir mesaj olur. Her şirket kendisinden beklediğimiz titizlikle sorumlulukların yerine getirmeli ve abonelerine en kaliteli hizmeti sunmalı" dedi.

5 NEDENLE KAYYUM ATANABİLİYOR

Doğal gaz dağıtım şirketlerine kayyum atanmasının önünü açan düzenleme 2017 yılında getirilmişti. Yönetmeliğe göre şu 5 durumda şirketlere kayyum atanabiliyor.

- Mali durumun dağıtım faaliyeti kapsamındaki yükümlülükleri yerine getiremeyecek kadar kötüleşmesi.

- Mevzuat ihlallerinin, dağıtım faaliyetinin gerektirdiği hizmetleri kabul edilemeyecek düzeyde aksatması.

- Şirketin mevzuata aykırılıkları alışkanlık edinmesi.

- Şirketin faaliyetlerini yerine getiremeyecek düzeyde yönetilemez hale gelmesi.

- Dağıtım faaliyetinin niteliğinin veya kalitesinin kabul edilemeyecek düzeyde düşmesi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar