Staj mağdurları için tarih verildi! Şubat ayında emekli olacaklar

Staj mağdurları için tarih verildi! Şubat ayında emekli olacaklar
8 Eylül 1999 öncesindeki staj girişleri sigorta başlangıcı sayılmadığı için emekli olamayacak yüz binlerce vatandaşı heyecanlandıran haber geldi. Yetkili isim "Şubat ayında çıkacak torba yasayla da staj sigortası mağdurlarının sorunlarının çözüleceğine eminim" açıklamasında bulundu.

2 milyon 250 bin kişiye emeklilik imkanı tanıyan EYT tasarısının kapsamına staj ve çıraklık sigortası dahil edilmemişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada "Staj bir eğitim faaliyetidir. Stajda bir iş söz konusu değildir ve Anayasamıza göre de ortada bir işveren olmadığı için staj faaliyetini iş saymak mümkün değildir. Ben burada bir mağduriyet olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullanmıştı. Bilgin''in açıklamaları sonrasında eylemler düzenleyen ve sert tepkiler gösteren staj mağdurlarına ise müjde Sosyal Güvenlik Müşaviri Onur Önal''dan geldi. 

"ŞUBAT AYINDA EMEKLİ OLACAKLAR"

EYT tasarısının kapsamı dışında bırakılan staj ve çıraklık sigortası mağdurları hakkında konuşan Önal, "Şubat ayında çıkacak torba yasayla da staj sigortası mağdurlarının sorunlarının çözüleceğine eminim" ifadelerini kullandı. 2023 yılında yapılacak seçimlere işaret eden Önal, ''''Seçim var, herkes kıyasıya mücadele ediyor. İktidar yapacağı şey muhalefet tarafından verildiğinde reddeder çünkü yaparsam ben yaparım mantığı hakimdir. Şubat ayında staj sigortası mağdurlarının sorunu tamamen çözülecek" dedi. 

"KILIÇDAROĞLU SÖZ VERDİ"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs''ta yapılacak seçimlerde iktidara geldiklerinde staj mağdurlarının sigortasını geçerli sayacağını ve emeklilik haklarını vereceğini açıkladı. Önal, söz konusu açıklamanın iktidarı mecburen staj mağdurlarını emekli yapmaya iteceğini bildirdi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar