Rifat Serdaroğlu, canlı yayında 14 Mayıs’ta yapılabilecek hileleri tek tek anlattı

Rifat Serdaroğlu, canlı yayında 14 Mayıs’ta yapılabilecek hileleri tek tek anlattı
14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlere ilişkin önemli açıklamalar yapan Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğu, yapılabilecek hileleri canlı yayında tek tek anlattı.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL 

Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğu, seçimlere sayılı günler kala seçimlere yapılabilecek hileleri anlattı. Serdaroğlu, Erdoğan’ın üçüncü kez aday olması yasal mı? Seçimin 14 Mayıs’ta yapılması hukuken doğru mu? Hepsinin tek tek açıkladı.

Sözcü televizyonunda konuşan Serdaroğlu, şunları söyledi:

Bu belgeleri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne de sunacağız. Erdoğan’ın üçüncü defa aday olamaması gerekiyor, bunun hukuki gerekçelerini de koyduk ve itiraz ettik. İtirazımızı reddettiler. Yüksek Seçim Kurulu itina ile anayasayı çiğnemeye çalışan bir kurum haline geldi. Bu 14 Mayıs’taki seçimler için yeni seçim kanunu uyguluyor. 6 Nisan 2022’de yürürlüğe giren seçim yasasını uyguluyor. Seçimin başlangıç tarihi olarak 14 Mart’ı söylüyor. 1 sene geçmeden bu seçimi uygulayamaz. Yasanın 67. maddesi açık ve net. Seçim kanunlarında yapılan değişiklikler sadece 1 sene sonra uygulanabilir. Seçimler iptal edilir. Millet İttifakı kazanırsa YSK’da görev yapan 11 yargıcın hepsi ömür boyu hapse mahkum olurlar. Anayasayı çiğnemek büyük suçtur. Bu defaki seçmen sayısında 561.502 fark var. Çok fazla seçmen yazılmış, YSK’nın bunu izah etmesi lazım. 15 gündür kendilerinden yanıt bekliyorum bakmıyorlar bile. Engin Altay daha önce Türkiye’de oy kaydırma yapılmadı diyor ya ben size açıklayayım. Doğu ve Güney Doğu’da 17 ilde ve 104 ilçede yaklaşık 4 milyon oy vardır bu bölgede. Bizler kesinleşmiş olan referandum sonuçlarını aldık. Öyle bir oy kaydırma yapmışlar ki. Bir sandıkta CHP’nin 276 oyu, HDP’nin 1 oyu var.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar