Üç yıl aradan sonra Ankara’ya bahar geldi

Üç yıl aradan sonra Ankara’ya bahar geldi
Üç yıl aradan sonra Başkent’te bahar festivali düzenlenecek.

Başkent’in uzun soluklu uluslararası etkinliği Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın düzenlediği Uluslararası Ankara Müzik Festivali 4-28 Nisan tarihleri arasında Başkentli sanatseverlerle depremzedeler yararına gerçekleşecek. Ülkemizde yaşanan büyük acıya, zorluklara rağmen sanatın var olması gerekliliğine ve müziğin iyileştirici gücüne olan inanç ile hazırlanan 37. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nde başta ülkemizin yetiştirdiği güzide sanatçılardan olmak üzere Azerbaycan, İtalya, İspanya, İngiltere, Endonezya, Tayvan, Çekya, ABD, Makedonya, Hırvatistan, Çin’den klasik müzik ve caz alanlarının seçkin örneklerini sunacak 13 ülkeden 355’ye yakın sanatçı ve topluluk yer alacak. 37. Festival’de senfonik konser, modern bale, flamenko, oda müziği, koro, caz ve resital kategorilerinde 17 konser ve gösteri ile dört gitar ustalık sınıfı ve bir bale atölye çalışması ile gerçekleşecek.

Festival afişi Sevda – Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen “37. Uluslararası Ankara Müzik Festivali” Afiş Yarışması’nda oybirliği ile birinciliğe layık görülen Kayahan Kaya imzalıdır.

İLK KEZ DÜNYA KORO SEMPOZYUMU İLE ORTAK ETKINLIK YAPILACAK

Açılış ve kapanış konserlerinin senfonik orkestralarca gerçekleştirilmesi, Başkent Ankara ve ülkemizin müzikal kapasitesinin yansıtılması, ilk seslendirmeler, genç solistlerimizin desteklenmesi ve uluslararası işbirliği konserlerinde yer alması gibi ilkeler 37. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nde de sürdürülüyor. Festival, 4 Nisan Salı akşamı Fuad İbrahimov yönetimindeki Azerbaycan Devlet Senfoni Orkestrası’nın keman sanatçısı Elvin Hoxha Ganiyev ve piyanist Murat Adıgüzelzade solistliğinde, Türk ve Azeri bestecilerin eserlerinin seslendirileceği konser ile açılacak 37. Festival, 27 Nisan akşamı keman sanatçısı Hande Küden solistliğinde AB Oda Orkestrası ve 28 Nisan Cuma akşamı ülkemizde ilk kez düzenlenen Dünya Koro Sempozyumu ortak etkinliği olan Endonezya’dan Batavia Madrigal Şarkıcıları konserleri ile sona erecek. Sevda Cenap And Müzik Vakfı’nın T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yerli ve yabancı kurumların katkıları ile düzenlediği, Sabancı Vakfı ve Kavaklıdere Şirketler Grubu’nun Onur Üyesi olduğu 37. Festival, MEB Şura Salonu, CSO Ada Ankara konser salonları olan Ana Sahne, Mavi Salon ve Tarihi Salon, Bilkent Konser Salonu ve Çankaya Sahne’de gerçekleştirilecek. Festivalin biletleri Değişik fiyat kategorileriyle, biletinial.com’da satışa açıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar