Ölen kızının elini saatlerce bırakmamıştı! Depremin simgesi Mesut Hançer 1 yıl sonra konuştu

Ölen kızının elini saatlerce bırakmamıştı! Depremin simgesi Mesut Hançer 1 yıl sonra konuştu
Kahramanmaraş’ta depremde hayatını kaybeden kızının günlerce elini tutarak enkazı başında bekleyen depremin simgesi Mesut Hançer, 1 yıl sonra kızının mezarı başında duygu dolu anlar yaşadı.

Mesut Hançer, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremde enkaz altında kalan 16 yaşındaki kızı Irmak Leyla Hançer'in elini tutarken çekilen fotoğrafıyla hafızalara kazındı. Tüm Türkiye o fotoğrafa günlerce ağladı.

vurbusr1luym5n-v5abi1q.webp

Depremden sonra eşi ve 3 çocuğuyla birlikte Ankara’da yeni bir hayat kuran Mesut Hançer, Kahramanmaraş’a felaketin yıl dönümünde kızının mezarını ziyaret etti.

Kızının mezarının başına çiçek bırakan Hançer, duygusal anlar yaşadı.

enkaz-altindaki-kizinin-elini-birakmayan-baba-ellerini-optum-ama-hicbir-care-bulamadik-1824-dhaphoto4.jpg

“2-3 SAAT ÇOCUĞUMUN ELİNİ TUTARAK BEKLEDİM”

Hançer, yaşadıkları acının tarif edilemez bir derinliğe sahip olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Gidişi oldu gelişi olmadı bir daha. Biz de kendiyle beraber öldük işte. Biz de kendiyle beraber öldük yani. Hepsinin acısı farklı ama evladınki başkaymış. Öbürlerini bastırıyormuş yani anne, baba, abi kardeş acısını daha kötü bastırıyormuş. Hiçbir zaman da çıkmadı, çıkmıyor da hiçbir zaman da çıkmıyor acısı. 2-3 saat çocuğumun elini tutarak bekledim yani o şekilde. Ama bir daha da bırakamadık ki elini.

enkaz-altindaki-kizinin-elini-birakmayan-baba-ellerini-optum-ama-hicbir-care-bulamadik-1824-dhaphoto7.jpg

NE OLMUŞTU?

6 Şubat günü çalıştığı fırında yakalanan Mesut Hançer, acil bir durum olması üzerine hemen Ebrar Siteleri'ne koştu. Hançer, birbirine girmiş binaların enkazında kızının cenazesini buldu.

Kızı Irmak Leyla'nın o gece babaannesinde kalmak için gittiği ve depremin yatağında yakalandığı bilgisine ulaşan baba Hançer, kızının elini tutarak cenazesinin çıkarılmasını bekledi. Mesut Hançer'in bu anı, kızının elini tutarken çekilen fotoğrafıyla depremin simgelerinden biri haline geldi.

enkaz-altindaki-kizinin-elini-birakmayan-baba-ellerini-optum-ama-hicbir-care-bulamadik-1824-dhaphoto2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar