Türkiye'den Gürcistan'a çıkarma! Herkes onu almak istiyor!

Türkiye'den Gürcistan'a çıkarma! Herkes onu almak istiyor!
Apple'ın iPhone 14, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modelleri Eylül ayında satışa çıkarken bu telefonların Türkiye'deki fiyatı 30 bin ile 57 bin lira arasında fiyatlar değişiyor. İphone telefonların Gürcistan'da Türkiye'ye göre daha uygun fiyatla satılması nedeniyle vatandaşlar günübirlik Batum'a akın etti.

ONU ALMAK İÇİN GÜRCİSTAN'A AKIN ETTİLER

Apple''ın Eylül ayında çıkardığı iPhone 14, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max yoğun talep görüyor. Türkiye''de fiyatları 30 bin ile 57 bin lira arasında fiyatlar değişen telefonları almak isteyen vatandaşlar Batum''a akın etti. Yurt dışında bu fiyatların vergilerden kaynaklı düşük olması vatandaşları bu noktaya yönlendirdi. Sarp Sınır Kapısı''nı kimlikle geçerek günübirlik Gürcistan’a giden Türk vatandaşları, Batum kentinde Apple Store’den aldıkları telefonları vergi iadesiyle 15-20 bin liraya kadar daha ucuza alabiliyor.

IMEI KAYIT ÜCRETİ 6 BİN 91 TL OLACAK

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de konuyla ilgili karar yayımlanırken 2022 yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye’de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. IMEI kayıt harcı 2 bin 6 TL’den 2 bin 732 TL’ye çıkarıldı. 2023 yılında ise IMEI kayıt ücretinin 6 bin 91 TL olması bekleniyor. 

Sarp Sınır kapısında geçişler sorun yaşanmazken Batum’da mağazalardan aldıkları telefonlarda vergi iadesi yapmak isteyen vatandaşlar Gürcistan tarafında tax free banklarında büyük yoğunluğa sebep oluyor.

"HEM TAX FREE ALIYORSUN HEM DE KDV YOK"

3-4 mağaza gezerek zor bir şekilde telefon bulduğunu ifade eden Kaşarcıoğlu, “Gelirken 1 saat içinde girdik. Fakat çıkarken 3-4 saat sürüyor. Türkiye’de KDV’si çok. Bu tarafta ise hem tax free alıyorsun hem de KDV yok” dedi.

"TÜRKİYE''DE 42 BİN LİRAYA ALMIŞ OLUYORDUM"

İstanbul’dan hem gezmek için hem de telefon almaya Batum’a geldiğin ifade eden Anıl Gül ise “İphone 13 Pro Max 128 GB''lık telefonu 24 bin liraya aldım. Bin 500 lira da tax free geri almış oldum. Yani 21 bin 500 liraya geliyor. Türkiye’de bu telefonu alırsam yaklaşık 42 bin liraya almış oluyordum. Yani 20 bin liraya kadar karım olmuş oldu” ifadelerini kullandı. (İHA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar