Türkiye'de peynir ekmek gibi satılan Fiat Egea tahtını kaptırdı: İşte Ağustos'ta en çok satılan sıfır araçlar

Türkiye'de peynir ekmek gibi satılan Fiat Egea tahtını kaptırdı: İşte Ağustos'ta en çok satılan sıfır araçlar
Piyasanın yavaşladığı yöndeki haberler doğru mu? Sıfır otomobil satışları düştü mü? İşte en çok satılan sıfır otomobiller listesi...

GÜNBOYU HABER MERKEZİ

Türk kullanıcılarının kanayan bir yara olarak tanımladığı sıfır otomobil piyasasında dengeler değişmeye başladı. Bayilerde sıfır otomobil bulamayan kullanıcılara otomobil markaları yeni modellerde kampanya şeklinde mesajlar gelmeye başladı.

TÜRKİYE’DE EN ÇOK SATILAN SIFIR OTOMOBİLLER LİSTESİ AĞUSTOS 2023

Ağustos ayıyla birlikte otomobil bayilerinde stok artışları gözle görülür şekilde fark edildi. Artan stok artışları otomobil satışlarına da yansıdı. Peki en çok hangi otomobiller satıldı? İşte liste.

1- RENAULT MEGANE

renault-megane.jpg

Fransız Renault markasının sevilen sedan modeli Megane listemizin birinci sırasına oturdu. Geçtiğimiz aylarda geri sıralarda yer alan Renault Megane, 2023 yılının Ağustos ayında 1. sırada yer aldı. Fransız markanın Türkiye’de üretilen yerli sedan modeli 2 bin 832 adetlik satış rakamıyla Ağustos ayının en çok satan aracı oldu.

2- RENAULT CLİO

renault-clio.jpg

Listenin ikinci sırasında da yine bir Renault modeli yer aldı. Renault’un kompakt hatchback modeli Clio listemizin 2. sırasında yer aldı. 2023 yılının Ağustos ayında 2 bin 487 adet satılan Clio, 2024 yılında makyajlanan yeni kasası ile yoluna devam edecek.

3- CHERY TİGGO 8 PRO

chery-tiggo-8-pro.jpg

3. sırada ise sürpriz bir marka yer alıyor. Ülkemize yeni giriş yapan Çin merkezli otomotiv markası Chery Tiggo 8 Pro modeli ile listemizin 3. sırasında yer aldı. Markanın Türkiye’de çıkış yaptığı ve en çok bilinen modeli olan Tiggo 8 Pro 2 bin 332 adetlik satış ile listenin ilk 5 sırasında ilk kez yer aldı.

4- CHERY OMODA 5

chery-omoda-5.png

4. sıranın da sahibi olan Çinli marka Chery, Omoda 5 modeli ile 4. sırayı aldı. Marka Türkiye’nin en çok satanlar listesinde genelde ilk 5 sırada yer alan Fiat Egea’yı geride bırakırken Ağustos ayında 2 bin 46 yeni müşteri Omoda 5 sahibi oldu.

5- TOGG T10X

togg-t10x.jpg

Geldik listenin 5. ve yerli ve milli olan sırasına. Türkiye’nin otomobili TOGG, T10X modeli ile Türkiye’de en çok satılan sıfır otomobiller listesine giriş yaptı. 1965 adet satılan TOGG ile birlikte listenin ilk 5 sırası kapanmış oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar