Selçuk Geçer doların 40 lira olacağı net tarihi açıkladı! Döviz kurunda kıyamet kopacak

Selçuk Geçer doların 40 lira olacağı net tarihi açıkladı! Döviz kurunda kıyamet kopacak
Döviz kuru ile ilgili yaptığı yorumlarla sık sık gündem olan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunda kıyametin kopacağı net tarihi açıkladı.

Dolar kuru Merkez Bankası'nın faiz yükseltmesinden sonra rekor seviyede düşmüş sonra yeniden yükselmeye başlamıştı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar kurunun olması gereken rakamı açıkladı ve uyarıda bulundu ve kasım ve aralık ayına dikkat çekti.

Selçuk Geçer “IMF 200 milyar dolar verecek dolar 1 lira olacak” başlıklı YouTube videosunda; turizm gelirlerinde başlayan düşüş ve dolar kurunda yaşanan hızlı gerilemenin ileride nelere sebep olabileceğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

BÜYÜK BİR FELAKET OLACAK

Selçuk Geçer IMF'nin 200 milyar dolar verdiğine yönelik paylaşılan haberlerin doğru olmadığını iddia ederek başlattığı konuşmasında ülkenin gidişatına yönelik kritik paylaşımda bulundu. Doların yıl sonuna doğru 40 TL ve üzerine ulaşmamasının büyük bir felaket olabileceğini ifade eden Geçer; “25 ve 26 TL seviyeleri alkışlanıyor. Bu doğru değil” diyerek ülkede yaşanacak pahalılığa değindi.

GEÇMİŞTEN ÖRNEK VERDİ

Selçuk Geçer, Kasım-Aralık ayında en geç dolar kurunun 40 TL üzerine çıkması gerektiğini eğer bu seviyeler görülmezse neler yaşanabileceğini geçmişten örnek vererek açıkladı.

“Eğer dolar kuru bu aylarda beklenen seviye üzerine ulaşamazsa geçtiğimiz yılın aynısı yaşanır” diyen Selçuk Geçer: “Yine diğer ülkelere göre daha pahalı bir yer haline geleceğiz. Seneye de ihracat gelirlerimiz düşecek, seneye de otellerimiz boşalacak, seneye de o bölgenin esnafı daha az iş yapacak ve hatta batacak kardeşim” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar