Türkiye'de kıymeti bilinmiyor: Japonların uzun ömürlerinin sırrı... Kolesterolü bitiriyor, kalp krizini önlüyor

Türkiye'de kıymeti bilinmiyor: Japonların uzun ömürlerinin sırrı... Kolesterolü bitiriyor, kalp krizini önlüyor
Türkiye'de sadece Düzce'de üretilen ve değeri bilinmeyen siyah pirincin faydaları saymakla bitmiyor. İşte Japonlar'ın uzun ömürlerinin sırrı siyah pirincin faydaları!

Gıda dünyasında keşfedilen yeni besinler arasında özel bir yere sahip olan siyah pirinç, sadece sağlıklı olmakla kalmayıp, aynı zamanda özel tadıyla dikkat çekiyor. Bu besinin popülerliği gün geçtikçe artarken, Japonlar siyah pirinci sofralarından eksik etmiyorlar. Özellikle kolesterol sorunu yaşayan bireylere önerilen siyah pirinç tüketmesi gerektiği uzmanlar tarafından vurgulanıyor.

black-rice-1068x801.jpg

SİYAH PİRİNÇ TÜRKİYE'DE DEĞER GÖRMÜYOR

Siyah Pirinç Türkiye'de sadece Düzce'de Çilimli ilçesinde üretiliyor. 20 dönüm araziye eklin pirincin ilk hasadı geçen yıl alınmıştı. 20 tonluk pirinç elde edilen hasadın ardından çiftçilere destek vererek arazinin 400 döneme çıkarılması hedefleniyor.

SİYAH PİRİNCİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Siyah pirincin birçok faydası bulunuyor. Bu faydalar ise şöyle:

KOLESTEROLÜ DÜZENLEME:

Siyah pirinç, yüksek lif ve antioksidan içeriği sayesinde kolesterol seviyelerini düzenleyebilir. Bu sayede kalp sağlığını destekleyerek, kalp krizi riskini azaltabilir.

forbidden-black-rice.jpg

KANSER RİSKİNİ AZALTMA:

Siyah pirincin içerdiği fitokimyasallar, antioksidanlar ve fenolik bileşenler, vücutta bulunan kötü kanser hücreleri ile savaşarak riski azaltmada rol oynar.

SOFRALARA KATKISI:

Siyah pirinç, özel lezzetiyle sofralara renk katıyor. Hafif bir tatta olduğu için birçok yemeğin içinde kullanılabiliyor. Salatalardan, pilavlara, hatta tatlılara kadar çeşitli yemeklerde kullanılabilen siyah pirinç, tam bir besin deposu olmasının yanı sıra vegan ve glütensiz diyetlere uygun bir alternatif sunar.

dc583f75340e63113f02358f3225c5e7.jpg

SİYAH PİRİNÇ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER:

  • 1 su bardağı siyah pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

YAPILIŞI:

Siyah pirinci iyice yıkayın ve süzün. Suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Daha sonra suya pirinci ekleyip tuz atın. Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin. Pilavı pişirdikten sonra ocaktan alarak üzerine tereyağı veya zeytinyağı ekleyerek karıştırın. Bir süre demlenmeye bıraktıktan sonra pilavı servis edebilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar