Bu balığın derisi cildi gençleştiriyor! Türkiye'de bolca bulunuyor... Haftada 1 yemek yeterli oluyor

Bu balığın derisi cildi gençleştiriyor! Türkiye'de bolca bulunuyor... Haftada 1 yemek yeterli oluyor
Bilim insanları tarafından yeni bir kolajen kaynağı keşfedildi. Türkiye'de de bolca bulunan bu deniz mahsulü derisinde bulundurduğu kolajen sayesinde cildi gençleştiriyor.

Karadeniz’in lezzetli balığı hamsi, sadece gastronomik bir tercih olmanın ötesinde, sağlık ve güzellik konusundaki katkılarıyla da dikkat çekiyor. Bilim insanlarının hamsinin derisinde kolajen bulunduğunu açıklamasının ardından büyük bir ilgi artışı gözlemlendi. Samsun'da balık satan esnaf, önceden evlerinde hamsi kokusunu istemeyen kadınların şimdi kocalarına hamsi siparişi verdiğini ifade etti.

thumbs-b-c-3b417da56a68d4f42a7e27aa2372fc3e.jpg

HAMSİ VE CİLT GÜZELLİĞİ

Hamsinin içerdiği kolajen maddesinin cilde iyi geldiğini belirten uzman açıklamalarının etkisiyle, hamsi tüketimindeki artış dikkat çekiyor. Balık satıcıları, özellikle kadın müşterilerin artık hamsiyi güzellik rutinlerine dahil ettiğini ve bu nedenle hamsi talebinin arttığını söylüyor.

thumbs-b-c-cf56cf396bd9ca7014b74bed56298367.jpg

BALIK SATICISI SERKAN GÖÇER'İN GÖRÜŞLERİ

Balık satıcısı Serkan Göçer, balığın genel sağlık üzerinde olumlu etkilerini bilmekle birlikte, hamsinin cilde de faydalı olduğunu ifade ediyor. Ekonomiye uygun fiyatlarla ulaşılabilen balıkların her birinin vücudun farklı organlarına yararlı olduğunu belirten Göçer, hamsinin cilde olan olumlu etkilerine vurgu yaptı.

thumbs-b-c-0567beb3f8e6d034637e5ebe88ae0aed.jpg

HAMSİ TALEBİNDEKİ ARTIŞ VE KADINLARIN TUTUMU

Balık satıcısı Onurcan Köse, kolajenin faydalarının açıklanmasının ardından özellikle hamsiye olan talebin arttığını söylüyor. Köse, önceden evlerinde hamsi kokusu istemeyen kadınların şimdi ise eşlerine hamsi siparişi verdiğini belirtiyor. Hamsinin derisindeki jelatinde bulunan kolajenin güzellik ve gençlik iksiri olarak adlandırılması, kadınların hamsi tercihini etkilemiş durumda.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar