Japonların 100 yaşına kadar yaşamasının sırrı: Her gün bardak bardak içiyorlar

Japonların 100 yaşına kadar yaşamasının sırrı: Her gün bardak bardak içiyorlar
Japonların uzun ömürlerinin sırrı olarak, kolestrolü yok eden 'Oolong çayının' faydaları saymakla bitmiyor. İşte Oolong çayının sağladığı büyük faydalar...

Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı ve sivil toplum kuruluşları tarafından halkı bilinçlendirmeye yönelik adımlar atılıyor. Ancak bu adımlara rağmen Türkiye'de hala yüksek tansiyon hastalığı yaygın olarak görülüyor. Ancak bu durumu Oolong çayı tersine çevirebilir.

jasmine1.jpg

OOLONG ÇAYI İLE YÜKSEK TANSİYONA SON:

Tüm bunların yanı sıra yapılan araştırmalar, bazı çayların kan basıncını düşürücü etkisi olduğunu ortaya koymaktadır. Özellikle Oolong çayı, hipertansiyonu büyük oranda düşürmek için mükemmel bir polifenol kaynağı olarak öne çıkmaktadır.

Yapılan klinik araştırmalar Japonların her gün en az 2 bardak tükettiği, Oolong çayının düzenli tüketiminin kan basıncını önemli ölçüde düşürdüğünü göstermektedir. Yeşil çay ve Oolong çayı, hipertansiyon riskini azaltmada etkili olduğu gibi, hipertansiyon rahatsızlığı olmayan kişilerde riski yüzde 65 oranında azaltabilmektedir.

oolong-cayi-nerede-satilir-nereden-alinir.jpeg

KATEŞİN BİLEŞİĞİNİN ROLÜ:

İçeriğinde bulunan kateşin adı verilen eşsiz bileşik, kan damarlarını çevreleyen kaslarda gevşeme sağlayarak kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur. Bu antioksidan bileşiğin, ilerleyen zamanlarda yüksek tansiyon hastaları için daha iyi ilaçların geliştirilmesinde önemli bir rol oynayabileceği düşünülmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar