Türkiye'de ilk defa hasadı yapıldı: Kilosu 1000 liradan satılıyor!

Türkiye'de ilk defa hasadı yapıldı: Kilosu 1000 liradan satılıyor!
Türkiye'de bir ilk olarak Mersin'in Silifke ilçesinde badem çağlası hasadı yapıldı. Bedem çağlasının kilosu tarlada bin liradan satılıyor.

Ege ve Akdeniz bölgelerinde bahar meyvelerinden olan çağla, tezgahlarda yerini almaya başladı. Havaların ısınmasıyla baharın erken yaşandığı Mersin'in Silifke ilçesinde ilk çağla hasadı yapıldı. Özellikle sahil kesimlerinde ticari amaçla yetiştirilen organik badem çağlası, kilogramı bin liradan alıcı buluyor. Geçen yıllara göre 20 gün önce satışa sunulan çağla, üreticileri sevindiriyor.

512aadb0-8c3d-4c92-8790-4a57df56d39a.jpg

Işıklı Mahalle Muhtarı Zafer Can, vatandaşların genellikle gram bazında tadımlık olarak çağla aldıklarını belirtti. Doğal şartlarda yetiştirildiğini vurgulayan Can, köylerinin geçim kaynağının badem olduğunu ve dernekleri olarak badem ağaçlarını yaygınlaştırmak için bir proje yürüttüklerini söyledi. Şu anda 100 ton civarında ürünlerinin olduğunu belirten Can, kilogramı bin liradan satış yapıldığını ve kilo alamayanlar için 100 gram paketlerinin 100 liraya satıldığını ifade etti.

Fiyatın yüksek olmasının sebebini, çağlanın yeni çıktığı için olduğunu dile getiren Can, vatandaşların ilgisinin yüksek olduğunu ve bu durumun sevindirici olduğunu belirtti. Sezon ilerledikçe fiyatların düşeceğini öngören Can, 9 Mart'ta çağla festivaliyle hasadın tamamlanacağını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar