Marmara'nın küçük Antalya'sında hasat başladı: 45 milyon kök marul

Marmara'nın küçük Antalya'sında hasat başladı: 45 milyon kök marul
Marmara'nın küçük Antalya'sı olarak bilinen Bilecik'in Söğüt ilçesinde kök marul hasadı başladı. 4 bin 550 dekar alanda toplamda 45 milyon kök marul hasat edildi.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde yer alan Çaltı, Geçitli, Hamitabat, Yakacık ve Tuzaklı köylerindeki seralarda marul hasadı gerçekleştiriliyor. İlçe genelinde toplamda 4 bin 550 dekar alana ekilen maruldan 45 milyon hasat yapıldı.

İlçede Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" yürütülüyor. Proje kapsamında 150 çiftçinin sera örtüleri, 350 çiftçiye ise 5 milyon marul fidesi hibe olarak dağıtıldı.

20240220aw145554-0.jpg

Yakacık Köyü Muhtarı Hüseyin Yıldırım, yaptığı açıklamada, Sakarya Havzası'nda kışlık sebze çeşitlerinin üretildiğini ve özellikle marulun yoğun olarak yetiştirildiğini ifade ediyor. Yıldırım, bölgenin "Küçük Antalya" olarak anıldığını ve 4 bin 500 dönüm serada kışın marul ekimi yapıldığını dile getiriyor. Köylerde yılda 2 kez ekim yapıldığını ve 45 milyon kök marul üretimi gerçekleştirildiğini belirtiyor. Ürünlerin genellikle tüccarlara satıldığını ve ardından İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyükşehirlere gönderildiğini aktarıyor.

Üretici Devran Oluk ise kendi deneyimlerini paylaşarak, 6 dönüm serada 60 bin marul hasat ettiklerini ve fiyatların şu anda iyi olduğunu ifade ediyor. Marulun tanesini 8 liradan sattıklarını ve geçen yıla kıyasla fiyatların arttığını belirtiyor. Ürünlerin genellikle tüccarlara satıldığını ve büyükşehirlere gönderildiğini vurguluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar