Dev şirket, MNG'yi satın aldı: Türkiye'de binlerce çalışanı ve 800 şubesi var

Dev şirket, MNG'yi satın aldı: Türkiye'de binlerce çalışanı ve 800 şubesi var
Dev şirket, Türkiye'de binlerce çalışana ve 800 şubeye sahip olan MNG'yi satın aldı.

Günümüz Dünya Gazetesi köşe yazısında "Alman teknoloji devi, Türk firmasını satın alıyor" başlıklı makalede, DHL'nin MNG Kargo'yu devraldığına dair bir bilgi yer alıyor.

MNG Kargo Güneşli

Ülker'in aktardığına göre, Almanya Türkiye'ye 2002'den bu yana büyük yatırımlar gerçekleştirdi. 20 yıllık süreçte Alman şirketlerinin Türkiye'ye yaptığı yatırımlar 11,5 milyar doları aştı. Ancak, 2022'de bu rakam 697 milyon dolara gerileyerek, Alman yatırımlarının Türkiye'deki payı yüzde 6,4'e düştü. Türkiye'de faaliyet gösteren Alman şirketlerinin sayısı 8 binden fazla ve bu şirketler genellikle lojistikten ağır sanayiye kadar çeşitli sektörlerde faaliyet gösteriyor, sıklıkla Türk şirketleriyle iş birlikleri yapıyor veya satın alımlar gerçekleştiriyor.

Son yıllarda Alman şirketlerinin Türkiye'ye olan ilgisi arttı, özellikle 2023'te DHL Group'un MNG Kargo'nun tamamını satın alması büyük bir yatırım olarak öne çıktı. Diğer önemli yatırımlar arasında Nagarro SE'nin M.B.İ.S'in ana hissedarı olması, Sartorius'un Sartonet'i satın alması ve BASF'in Kocaeli Dilovası'ndaki üretimini ikiye katlaması bulunuyor. Alman ZF Group'un Sakarya'da ticari araç fren körükleri için yeni bir fabrika kurması da bu yatırımlar arasında yer alıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar