Silifke'de hasat devam ediyor: Tarlada kilosu 70 lira... 80 bin rekolte bekleniyor

Silifke'de hasat devam ediyor: Tarlada kilosu 70 lira... 80 bin rekolte bekleniyor
Mersin'in Silifke ilçesinde örtülü çilek hasadı başladı. Çiftçiler tarlada kilosunu 70 TL'den sattıklarını belirtti.

Mersin'in Silifke ilçesi, Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Özellikle örtü altında yapılan çilek hasadıyla ilgili haberler gündemde yer alıyor. İşte, Silifke'de çilek hasadı ve üretimine dair detaylar:

Silifke ilçesinde çilek hasadı sürerken, tarlada kilosu 70 liradan alıcı buluyor. Atayurt Hal Dernek Başkanı İbrahim Kaynar, bu yıl 20 bin dönüm araziden 70 ila 80 bin ton arası rekolte almayı beklediklerini belirtti. Özellikle Atayurt, Arkum, Atakent, Kurtuluş, Bahçeköy, Sökün ve Çeltikçi Mahallelerinde çilek üretiminin yapıldığını vurgulayan Kaynar, coğrafi işaret tescili alınan Silifke çileğinin marka olma yolunda ilerlediğini ifade etti.

20240218aw144366-6.jpg

Kaynar, kış mevsimi dahil yılın 12 ayı çilek hasadı yaptıklarını belirterek, Türkiye'nin çilek üretiminin yüzde 30'unun ve ihracatının yüzde 60'ının Mersin'in Silifke ilçesinden karşılandığını açıkladı. Taleplere yetişemediklerini ancak Nisan ayında hasat miktarının artmasıyla birlikte sorunların ortadan kalkacağını belirtti.

Nisan ayının son günlerinden itibaren ilçede çilek bolluğu yaşanacağını belirten Kaynar, bu sezon 20 bin dönüm alandan 70 ila 80 bin ton çilek hasadının beklendiğini dile getirdi. Hasat süresince çileğin bir bölümünün yurt içinde pazarlanacağını, bir bölümünün ise başta Rusya olmak üzere çeşitli ülkelere ihraç edileceğini aktaran Kaynar, çileğin ilçenin önemli bir istihdam kaynağı olduğunu vurgulayarak, binlerce kişinin emeğiyle sofralara ulaştığını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar