Türkiye'de değeri bilinmiyor: Japonların uzun yaşamasının gizli sırrı... Kanserin

Türkiye'de değeri bilinmiyor: Japonların uzun yaşamasının gizli sırrı... Kanserin
Türkiye'de değeri bilinmeyen ve çiftçiler tarafından çok tercih edilmeyen yılan meyvesinin kanseri önlediği ortaya çıktı.

Son zamanlarda Türkiye'de popülerlik kazanan tropikal bir meyve olan yılan meyvesi, sağlık açısından binlerce kat fayda sağladığı için çiftçilerin ilgisini çekiyor. Görüntüsü ve tadıyla dikkat çeken bu meyve, Güneydoğu Asya'nın popüler meyveleri arasında yer alıyor.

salak-pondoh-meyvesi-nedir-yilan-me-zkfw-001.jpg

Yılan meyvesi diğer adıyla salak pondoh genellikle Tayland, Malezya, Brunei ve Endonezya gibi tropikal iklimlerde yetişir. Ancak, Türkiye gibi daha ılıman iklimlere sahip ülkelerde özel sera ve benzeri koşullarda yetiştirilebilir. Ama Türkiye'de henüz yılan meyvesi tarımı için ciddi bir yatırım bulunmuyor.

salah-pondoh-1285.webp

KANSERİ VE FENLÇ RİSKİNİ AZALTIYOR

Yılan meyvesi, sağlık açısından birçok fayda sunmaktadır. Antioksidanlar açısından zengin olması, kanser önleyici özelliklere sahip olabileceği ve kalp hastalıkları, felçler ve menopoz semptomları gibi sağlık sorunlarını önleyebileceği düşünülmektedir. Ayrıca, yüksek lif içeriği sindirime yardımcı olurken, birçok mineral ve vitamin bakımından da zengindir.

Ancak, aşırı tüketildiğinde kabızlık gibi sağlık sorunlarına neden olabileceği belirtilmektedir. Bu nedenle, dengeli bir şekilde tüketilmesi önemlidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar