Sıfır maliyetle hayvanlarını besliyor: Ot yerine verdiği besin sütü de arttırıyor

Sıfır maliyetle hayvanlarını besliyor: Ot yerine verdiği besin sütü de arttırıyor
Uzun yıllardır hayvan yetiştiriciliği yapan besiciler hayvanlara ot yerine kavak ağacı kabuğu vererek hem maliyetleri azaltıyor hem de süt oranını arttırıyor.

Hayvan yetiştiricileri, geleneksel bir yöntem olan kavak ağacı kabuklarını hayvanlarına yedirerek sıfır maliyetle ve sağlıklı bir şekilde kış aylarında hayvanlarını besliyorlar. Erzincan'ın Kemah ilçesine bağlı Kerer köyünde yaşayan besiciler, bu yöntemi yıllardır sürdürüyorlar.

pexels-dodo-phanthamaly-457695.jpg

Kış aylarının gelmesiyle birlikte, besiciler yüksek yaylalardan köy merkezlerine getirdikleri hayvanlarını daha sağlıklı tutmak için kavak ağacı kabuklarından oluşan bir yemleme uygulamasına başlıyorlar. Bu geleneksel yöntem sayesinde hayvanların sağlıklı ve zinde kalmasına katkıda bulunuluyor.

pexels-pixabay-144240.jpg

Kavak ağaçlarının kabukları soyularak hayvanlara yedirilmesi, hayvanların daha fazla süt verimini artırıyor. Besiciler, kabukları soyulan ağaçları yakacak olarak veya çeşitli ürünlere dönüştürerek değerlendiriyorlar. Bu şekilde, doğal kaynaklar verimli bir şekilde kullanılmış oluyor.

goat-3412678-1280.jpg

Köydeki besicilerden Yusuf Karakaya, hayvanların kış aylarında kavak ağacı kabuklarıyla beslenmesinin süt verimini artırdığını belirterek, bu yöntemin hayvanların yavrularının daha iyi gelişmesine de katkı sağladığını ifade ediyor. Diğer bir besici olan Süleyman Karakaya ise 350 keçiyi kış aylarında kavak ağacı kabuklarıyla besleyerek hayvanlarını daha güçlü hale getirdiklerini aktarıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar