İlk cemre ne zaman düşecek 2024? İlk cemre nereye düşecek? Cemre düşmesi ne demek?

İlk cemre ne zaman düşecek 2024? İlk cemre nereye düşecek? Cemre düşmesi ne demek?
Cemre düşmesi bahar aylarının geldiğini ve havaların ısınmaya başladığını haber verir. Birçok vatandaş ilk cemrenin ne zaman düşeceğini merak ediyor. Peki ilk cemre ne zaman düşecek 2024? İlk cemre nereye düşecek? Cemre düşmesi nedir?

İlk cemre ne zaman düşecek 2024?

Bahar aylarının habercisi olarak kabul edilen cemre düşme tarihleri, vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Şubat ayının gelmesiyle birlikte, baharın yaklaştığı düşüncesiyle cemre düşmesi tarihleri merak ediliyor. Peki ilk cemre ne zaman düşecek 2024? İlk cemre nereye düşecek? Cemre düşmesi nedir?

İLK CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK?

Geleneksel olarak her yıl 20 Şubat tarihinden itibaren birer hafta arayla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılan cemrenin ilki 19-20 Şubat'ta havaya düşüyor.

Cemrenin düşme tarihleri şu şekilde belirlenmiştir: İlk cemre 19-20 Şubat'ta havaya düşecek. İkinci cemre 27 Şubat'ta suya, üçüncü ve son cemre ise 6 Mart 2023 günü toprağa düşecek. Üçüncü cemrenin ardından baharın geldiği kabul edilmektedir.

CEMRE NEDİR?

Cemre, İlkbahar başlangıcında yedişer gün arayla havada, su ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık artışını temsil eder. Arapça kökenli olan sözcük, kor durumunda ateş anlamına gelir. Cemrenin ilk düştüğü hafta havada, ardından suya ve en son toprağa düştüğüne inanılır. Türk ve Altay halk kültüründe ise İmre veya Emire adı verilen bir cinin neden olduğuna inanılır ve baharın gelişini temsil eder.

Cemre düşme geleneği yüzyıllardır sürmekte olup, Türk ve Altay mitolojisinde önemli bir yer tutmaktadır. Cemre, baharın habercisi olarak kabul edilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar