Trabzonspor zorlu Pendikspor deplasmanından 3 puanla nasıl çıktı? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı...

Trabzonspor zorlu Pendikspor deplasmanından 3 puanla nasıl çıktı? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı...
Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında Pendikspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaştı. Trabzonspor, Pendikspor'u 2-0'lık skorla mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi...

TRABZONSPOR ZORLU PENDİKSPOR DEPLASMANINDAN 3 PUANLA NASIL ÇIKTI?

Kadrosundan Anastasios Bakasetas, Jens Stryger Larsen, Abdülkadir Ömür, Tonio Teklic ve Dimitrios Kourbelis'i kaybederek sadece Dortmund'dan sağ bek Thomas Meunier'i kadrosuna katabilen Trabzonspor, alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Pendikspor deplasmanındaydı..

Teknik Direktör Abdullah Avcı, Milli Takım'dan dönen golcü Paul Onuachu ve Nicolas Pepe'yi yedek soyundururken, 2-0 kazandıkları Hatayspor maçının kadrosunu bozmadı..

Joaquin Fernandez ve Stefano Denswil gibi 2 sol ayaklı stoperin varlığı Trabzonspor adına risk oluşturabilirdi..

Ev sahibi Pendikspor ise orta sahaya Badou Ndiaye ile hücum bölgesine Mame Thiam'ı kadrosuna kattı ancak Oscar Romero'nun takımdan ayrılışının yanı sıra Endri Cekici, Umut Nayir, Khadim Rassoul, Emre Taşdemir ve Erencan Yardımcı'nın olmayışları sorun yaratabilirdi..

Pendikspor ara transferde kale ve stoper bölgelerine takviye yapmadı ve sezon boyunca sorun yaşadılar..

Sağ bek olarak Trabzonspor orijinli Serkan Asan'ı ilk 11'de görevlendiren Teknik Direktör Ivo Vieira; Welinton Souza'yı yeniden stoper pozisyonuna çekerken, ön libero bölgesinde de 2 eski Galatasaraylı Badou Ndiaye ile Fredrik Midtsjö'ye şans verdi..

Cezası sona eren Halil Akbunar da sakat Umut Nayir'in yerine kadroya geri döndü..


İlk 35 dakikada kaleyi bulan top yoktu... Sadece Edin Visca'nın sağ çaprazdan vuruşu Trabzonspor adına auta giderken, hakem Halil Umut Meler önce Thomas Meunier'in topa elle müdahale ettiğini iddia ederek Pendikspor lehine penaltı noktasını gösterdi ancak VAR'daki Abdülkadir Bitigen'in monitöre çağırması sonucu kararını iptal etti..

İlk yarının son anlarında Trabzonspor'da Enis Bardhi'nin sağ çaprazdan vuruşunu Pendikspor kalecisi Erdem Canpolat kurtarınca takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ikinci yarıda oyuna stoper Joaquin Fernandez'in yerine orta saha oyuncusu Umut Güneş'i alırken; Batista Mendy'i savunmanın göbeğine çekti..

Ev sahibi Pendikspor'da Alpaslan Öztürk'ün kafa vuruşu az farkla auta giderken; Trabzonspor adına Berat Özdemir 2 kez kaleyi yokladı... Bir pozisyonda kaleci Erdem Canpolat kurtarırken, diğer vuruş üstten az farkla auta gitti..

Trabzonspor'da Enis Bardhi'nin uzaktan vuruşu az farkla yandan auta giderken, bordo-mavililer 75'inci dakikada gole kavuştu..

Sağ kanattan Edin Visca'nın kullandığı köşe vuruşunda kafalardan seken topa kale ağzında Mahmoud Trezeguet dokununca Trabzonspor Pendik deplasmanında 1-0 öne geçti..

Gol sonrasında Trabzonsporlu Berat Özdemir'i savunan Nuno Sequeira'nın; ellerini kullanma avantajına sahip olan kalecisi Erdem Canpolat'a tepkisi dikkat çekerken, Süper Lig'e yeni çıkmış bir Pendikspor'un "maç kurtaran kaleci" almaması şaşkınlık vericiydi..

Ev sahibi Pendikspor'da Badou Ndiaye ve Abdoulay Diaby oyundan çıkarken, Arnaud Lusamba ve Leandro Kappel oyuna girdi.. Ancak hemen golü yediler..

Sağ taraftan Thomas Meunier'in ceza sahasına sokulup yaptığı ortaya Alpaslan Öztürk'ten önce kafayı çakan Enes Destan farkı 2'ye çıkardı...

Gol sonrası Teknik Direktör Abdullah Avcı, golleri atan Mahmoud Trezeguet ve Enis Destan'ın yerlerine Paul Onuachu ile Nicolas Pepe'yi oyuna alırken, Pendikspor'daysa Halil Akbunar ve Gökcan Kaya'nın yerlerine Emeka Eze ile Efe Sayhan oyundaydı...

Son bölümde takımların çabası sonucu değiştirmeyince Trabzonspor 2-0 kazanarak 3 puanın sahibi oldu..

Puanını 43'e çıkaran bordo-mavililer kadro kalitesiyle sahadan kayıpsız ayrılırken Pendikspor Teknik Direktörü Ivo Vieira'nın orta sahadan Badou Ndiaye'yi kenara almasını anlayamadım..

Badou Ndiaye oyundan çıkınca Pendikspor oyundan iyice düştü...

İlla ki biri çıkacaksa ben bugün çok aksayan Fredrid Midtsjö'yü kenara alırdım..

Umut Nayir'in olmayışı Pendikspor'u hücum bölgesinde çok etkiledi..

Orta sahada Endri Cekici ve stoper Khadim Rassoul'ün de takımlarını yalnız bırakması zaten kalecisi ve stoperleri yetersiz olan Pendikspor'un Trabzonspor'la başa çıkamamasına yol açtı..

Maç başına 1 puan olmak üzere 26 puan almak onlara hiç yakışmıyor.. Hele bir de Osman Özköylü'yü gönderip ülkeyi bilmeyen bir Portekizli'yi takımın başına getirir; transferi sadece "hücum bölgesine adam almak" zannederseniz, böyle çuvallarsınız..

Trabzonspor'un 6-8 ve 10 numara pozisyonlarında eksikleri var ancak Teknik Direktör Abdullah Avcı, ön libero Batista Mendy'i stoper bölgesine çekme hastalığını bırakmalı...

Zira Trabzonspor Teknik Direktörlüğü, Union Berlin'e giden Nenad Bjelica ile yarış yapma yeri değildir..

Geldiği günden bu yana 40 yıllık Trabzonsporlu gibi oynayan Belçikalı Thomas Meunier, Malmö'ye giden Jens Stryger Larsen'in boşluğunu doldurdu ancak Trabzonspor'un birinci önceliği miydi tartışılır... Zira takım orta sahada hiç üretemiyor.. Umarım toparlarlar...

Trabzonspor'u kutluyor, Pendikspor'a kümede kalma savaşında başarılar diliyorum... Ancak bu kaleci Erdem Canpolat ve bu stoperlerle çok zor...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar