Okul müdürü İbrahim Oktugan’ öldüren öğrencinin ilk suçu bu değilmiş

Okul müdürü İbrahim Oktugan’ öldüren öğrencinin ilk suçu bu değilmiş
Eyüpsultan’da okul müdürü İbrahim Oktugan’ı silahla vurarak öldüren Irak uyruklu 16 yaşındaki öğrenci Y.K.’nın suç dosyası kabarık çıktı.

İstanbul Eyüpsultan’da özel bir lisede okuldan atılan Irak uyruklu öğrenci Y.K. annesine durumu haber veren okul müdürü İbrahim Oktugan’ı odasını basıp 5 el kurşun sıkarak öldürdü. Skandal olayın ardından okuldan kaçan Y.K. kısa süre sonra yakalandı. Müdürü katleden öğrencinin bu katliamın ilk suçu olmadığı ortaya çıktı.

aw199718-04.jpg

ESKİ OKULUNDA DA BANKLARI YAKMIŞ

Hürriyet’ten Beyazıt Şenbük’ün haberine göre 1 yıl içinde 4 okul değiştiren ve disiplin dosyası kabarık olan Y.K.’nın önceki okulunda çardağı ve bahçedeki ağaçları yaktığı öne sürdü.

Aynı gün okul bahçesinde çocukların dinlenmesi için yapılan çardağı ve bahçedeki ağaçları yaktığı iddia edildi.

aw199568-03.jpg

Okulda gösterdiği davranışlar nedeniyle İbrahim Oktugan ile karşı karşıya gelen öğrencinin cinayetin işlendiği zaman başka bir özel okulda kayıtlı öğrenci olduğu belirtildi.

aw198917-01.jpg

Öğretmeni öldüren Y.K. ifadesinde cinayet sebebini ise şöyle açıkladı:

Aralık ayında sınıfımdayken disiplin cezalarından dolayı annemin geldiğini öğrendim. Müdür İbrahim Oktugan’ın odasına gittim, annemle oturuyorlardı. Anneme Arapça bir şeyler söylemek istediğim sırada müdür, ‘burası Türkiye, benim okulumda kimse bu şekilde başka dil konuşamaz’ dedi. Aramızda sözlü bir tartışma yaşandı. Annemin üzerine yürümesi üzerine polisi de aradık, daha sonra okulu terk ettik. Yaşananları kendime yediremedim.

Amacının öğretmeni ayaklarından vurmak olduğunu belirten Y.K. “Amacım öldürmek değildi, dövmekti” diyerek kendini savundu.

aw198924-01.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar