Galatasaray'a Ankara'da galibiyeti getiren 12'nci adam kim? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı...

Galatasaray'a Ankara'da galibiyeti getiren 12'nci adam kim? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı...
Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında MKE Ankaragücü, sahasında Galatasaray ile karşılaştı. Galatasaray, MKE Ankaragücü'nü 3-0'lık skorla mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi...

GALATASARAY'A ANKARA'DA GALİBİYETİ GETİREN 12'NCİ ADAM KİM?

Lider Galatasaray Başkent'te Ankaragücü deplasmanında fire vermek istemiyordu..

Sarı-kırmızılılarda Serge Aurier, Hakim Ziyech, Tanguy Ndombele, Kaan Ayhan ve Abdülkerim Bardakçı kadroda yer almazken, Hannover'den transfer edilen Gana asıllı Alman sol bek Derrick Köhn sol bek pozisyonunda oynuyordu..

Aslında Almanya'da Hannover'in 3'lü defansla oynaması yüzünden orta sahanın solunda yer alan siyahi yıldızın 4'lü savunma sistemiyle ne yapacağı merak konusuydu..

Barış Alper Yılmaz'ı sağ bek mevkiine çeken Teknik Direktör Okan Buruk; kulübeye aldığı Lucas Torreira'nın yerine ön libero pozisyonunda Berkan Kutlu'ya şans verirken, sağ kanatta da Tete Martins'i görevlendirdi..

Ev sahibi Ankaragücü'ndeyse Teknik Direktör Emre Belözoğlu, Matej Hanousek'in yerine Galatasaray'dan alınan Kazımcan Karataş'a sol bek pozisyonunda şans verirken, orta sahada Tolga Ciğerci'nin yerine Ali Kaan Güneren'i, Olimpiu Morutan'ın yerine de Verona'dan kadroya katılan İtalyan oyuncu Riccardo Saponara'yı ilk 11'de değerlendirdi..

Galatasaray'da Dries Mertens'in sol çaprazdan vuruşunu kaleci Bahadır Han Güngördü kurtarırken; ev sahibi Ankaragücü'nde Ali Sowe'un filelere gönderdiği top yardımcı hakem Serkan Ok'un ofsayt bayrağının havalanmasıyla geçerli sayılmadı..

Dakikalar 13'ü gösterdiğinde Galatasaray golü buldu... Dries Merens'in köşe vuruşunda kaleci Bahadır Han Güngördü "git-gel" yapınca kale alanının uzak köşesinde rakibi Kazımcan Karataş'tan önce yükselip kafayı çakan Kerem Demirbay topu filelere gönderince ASLAN Ankaragücü deplasmanında 1-0 öne geçti.

Kazımcan Karataş bir hücum oyuncusu; ancak gerek küme düşürdüğü Altay'da, gerek Galatasaray'da, gerekse de Ankaragücü'nde ısrarla sol bek olarak oynatılınca rakibi karşılamakta da sorun yaşıyordu.. İşte o ataklardan birinde Barış Alper Yılmaz'ın sağ taraftan içeri bıraktığı topta Kazımcan Karataş yine hamlesiz kalınca gerilerden gelip ayak koyan Davinson Sanchez farkı arttırırken ASLAN skoru bir anda 2-0 yaptı..

Galatasaray'da Mauro Icardi, Tete Martins, Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz'ın vuruşlarında Ankaragücü file bekçisi Bahadır Han Güngördü kalesini başarıyla savunurken; Steylios Kitsiou'nun Başkent ekibi adına yakaladığı fırsat kaleci Fernando Muslera'nın iyi yer tutması dolayısıyla değerlendirilemedi..

Galatasaray 38'de 3'üncü golü buldu.. Berkan Kutlu'nun topuk pasında Dries Mertens "Ankaragücü'nün yumuşak karnı" dediğimiz Kazımcan Karataş tarafından ceza sahası içinde yere indirilince kazanılan penaltı vuruşunu Mauro Icardi gole çevirdi ve ASLAN 3-0'ı buldu..

Ankaragücü taraftarı ilk yarıda adeta Galatasaray'ın 12'nci oyuncusu gibi oynayan ve tüm gollerde hatası bulunan Kazımcan Karataş'ı yuhalarken ASLAN soyunma odasına büyük bir rehavetle gitti..

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu oyuna nihayet müdahale ederek Kazımcan Karataş, Riccardo Saponara ve Efkan Bekiroğlu'na kemendi atarken, Mert Çetin, Olimpiu Morutan ile Tolga Ciğerci'yi ikinci 45 dakika için sahaya sürdü..

Galatasaray'da Victor Nelsson'un kafa vuruşu kaleci Bahadır Han Güngördü'de kalırken, ev sahibi Ankaragücü'ndeyse Ali Sowe'un vuruşunu Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera kornere çeldi..

Ankaragücü adına Ali Kaan Güneren kaleyi bulamazken Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk; Dries Mertens ve Kerem Demirbay'ın yerlerine uzun bir aradan sonra sahalara dönen Sergio Oliveira ile Wilfried Zaha'yı içeri attı..

Tete Martins'in vuruşunu Ankaragücü kalecisi Bahadır Han Güngördü kurtarırken, Galatasaray'da Mauro Icardi bir pozisyon sonrasında meşin yuvarlağı filelere gönderdi ancak hakem Ali Şansalan pozisyonun başında Derrick Köhn'ün rakibi Steylios Kitsiou'ya faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti..

Ankaragücü'nde Renaldo Cephas'ın yerine Anastasios Chatzigiovanis oyuna girerken, uzaklardan kaleyi yoklayan Ali Kaan Güneren yine isabet sağlayamadı..

Galatasaray'da Sergio Oliveira'nın çok sert vuruşu üst direkten dönerken, pozisyonun ardından Derrick Köhn'ün sol çaprazdan vuruşunu kaleci Bahadır Han Güngördü kornere çeldi..

Ankaragücü'nde Pedrinho Barbosa'nın yerine yeni transfer Christian Bassogog oyuna girerken, Galatasaray'daysa 2'nci golü atan Davinson Sanchez, Barış Alper Yılmaz ve Kerem Aktürkoğlu'nun yerlerine Ali Turap Bülbül, Carlos Vinicius ile Eyüp Aydın sahadaydı...

Kalan dakikalarda başka gol gelmeyince Galatasaray ilk yarıda bulduğu gollerle 3-0 kazandı ve 3 puanı 3 golle alarak liderliğini korudu..

Deplasmanda oynayacağı Sparta Prag maçı öncesi moral buldu...

Ara transferin son günlerinde Ankaragücü'ne kiraladığı Kazımcan Karataş'ın hataları ASLAN'ı farka götürdü..

Sergio Oliveira Galatasaray'ın mihenk taşı... O takıma girince Galatasaray daha bir hoş oluyor... Sakatlığını atlatmasıyla Fenerbahçe'yle aradaki puan farkı açılabilir..

Ankaragücü'nde kaleci Bahadır Han Güngördü Kerem Demirbay'ın attığı ilk golde Kazımcan Karataş'la birlikte hatalı gibi gözükse de takımını tarihi farktan kurtardı...

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ilk yarıda orta sahayı Ali Kaan Güneren-Pedrinho Barbosa ve Efkan Bekiroğlu gibi 3 yumuşak tarzda oyuncuyla neden oynadı anlamadım... Tolga Ciğerci girince işler düzeldi..

Berkan Kutlu gibi "Galatasaray'ın orta sahadaki yumuşak karnı" diyebileceğimiz bir futbolcuyu zorlayamadılar bile..

Renaldo Cephas neden sağ kanatta maça başladı garip.. Oysa sol tarafta Barış Alper Yılmaz'ı zorlayabilirdi..

Galatasaray'da sol bek Derrick Köhn hücuma çıkışlarda iyi ancak sol bek performansı için kafamda soru işaretleri var.. Birkaç maç daha izleyeceğim..

Stoper Victor Nelsson Sparta Prag karşısında forma giyemeyecek.. Ancak Galatasaray'ın rakibinde de Veljko Birmancevic, Matej Rynes ile Ladislav Krejci olmayacak... O yüzden 3-2'nin rövanşında Çekya'dan tur atlamış olarak döneceğimiz kanısındayım..

Galatasaray'ı kutluyor; Sparta Prag karşısında başarılar diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar