İşte doğaseverlerin yeni rotası! Zamanda yolculuğa davet ediyor

İşte doğaseverlerin yeni rotası! Zamanda yolculuğa davet ediyor
Yalova ve Kocaeli illeri arasında yer alan tarihi İpek Yolu'nun geçtiği Antik Dragon Vadisi, eşsiz doğal güzellikleriyle doğaseverlerin iyeni rotası oldu.

Altınova ilçesi ile Karamürsel ilçesi sınırları içinde bulunan Antik Dragon Vadisi, doğa yürüyüşleri için ideal bir rotaya dönüşmüş durumda. Bu bölgede yapılan doğa yürüyüşleri, katılımcılara adeta zamanda bir yolculuk deneyimi sunuyor.

po.jpg

Yalakdere Vadisi olarak da bilinen bölgede yapılan doğa yürüyüşlerine katılan Yalova Dağcılık Spor Kulübü Başkanı Yusuf İşsever, son olarak 17 kişilik bir ekiple 10 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini belirtti. İşsever, bölgede birçok medeniyete ait izlerin bulunduğunu ve özellikle Bitinya Krallığı'na ait kalıntıların yer aldığını ifade etti. Doğa içinde bu tarihi kalıntıları gözlemlemenin kendilerine büyük keyif verdiğini dile getirdi.

aw200916-08.jpg

Doğa yürüyüşlerinin Soğuksu köyünden başladığını ve Karadere üzerinden Taşağıl mezrasına kadar devam ettiğini aktaran İşsever, bölgede geçmişte önemli savaşların yaşandığını ve Cenevizlilere ait Çobankale gibi kalıntıların bulunduğunu belirtti. İşsever ayrıca, Dragon Vadisi'nin tarihi İpek Yolu'nun da geçtiği bir güzergah olduğunu vurguladı ve bu rotanın tarihin izlerini gözlemlemek için ideal olduğunu söyledi.

aw200916-09.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar