Trabzonspor, Kadıköy'de 3 golle kazandı! Tansu Sarı yazdı... Yenilmez Fenerbahçe nasıl yenildi?

Trabzonspor, Kadıköy'de 3 golle kazandı! Tansu Sarı yazdı... Yenilmez Fenerbahçe nasıl yenildi?
Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Fenerbahçe, sahasında Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. Trabzonspor maçı 3-2'lik skorla kazandı. Tansu Sarı Fenerbahçe'nin mağlubiyetini değerlendirdi.

YENİLME FENERBAHÇE NASIL YENİLDİ?

Haftalardır lig ve Avrupa'da kazanan Fenerbahçe; Nenad Bjelica'nın yerine Teknik Direktörlüğe 40 milyonluk Abdullah Avcı'yı getiren Trabzonspor'u ÜLKER Stadı'nda ağırladı..

Sarı-lacivertlilerde sakat olan stoperler Rodrigo Becao ve Alexander Djiku'nun yerlerine Samet Akaydın ile asıl pozisyonu sol bek olan Jayden Oosterwolde görev yaparken; Pendikspor karşısında sakatlanan Fred Rodrigues'in yerine de ilk 11'de Miha Zajc yer aldı..

Konuk Trabzonspor'daysa hafta içinde oynayamayacakları açıklanan Anastasios Bakasetas ve Mahmoud Trezeguet yedekler arasında yer alırken, Karagümrük maçından sadece Taxiarchis Fountas'ın yerine Nicolas Pepe'ye forma veren Teknik Direktör Abdullah Avcı; ; Enis Bardhi'yi de yine kulübeye çekti..

Abdülkadir Ömür ile maça başlamak Trabzonspor'un sahada "eksik" kalması anlamına geliyordu ancak Abdullah Avcı bu inadından vazgeçmiyordu...

Maçın ilk 10 dakikasında Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci'nin ceza sahası dışından vuruşu az farkla auta giderken; Trabzonspor ani bir kontratakta golü buldu..

Sol tarafta Samet Akaydın'dan muhteşem bir deparla kurtulan Edin Visca'nın ortasında Fenerbahçe savunmasında Jayden Oosterwolde ve Ferdi Kadıoğlu'nun ağır kalmasından faydalanan Paul Onuachu kale alanı yakınlarından kafayı çakınca; yerde seken meşin yuvarlak kaleci Dominik Livakovic'in solundan filelere gidince Trabzonspor Kadıköy'de ÜLKER Stadı'na 1-0 öne geçiyordu..

Golden sonra Fenerbahçe'de Miha Zajc'ın ceza sahası dışından vuruşu auta giderken; Trabzonspor'da Paul Onuachu Edin Visca'nın köşe vuruşunda topu bir kez daha filelere gönderdi ancak hakem Zorbay Küçük; Nijeryalı golcünün İsmail Yüksek'e faul yaptığı gerekçesiyle ağlara giden meşin yuvarlağı geçerli olarak saymadı..

Geçtiğimiz sezon devre arasında Fenerbahçe'ye katılan Jayden Oosterwolde ve Samet Akaydın için "ALMAYIN" diye yazmıştım; ancak Başkan Ali Koç ve saz arkadaşları ilk yarıda Trabzonspor'un attığı golde hatası bulunan bu 2 futbolcunun Fenerbahçe kalibresinde olmadıklarını hala anlayamadılar..

Sağ bek mevkiine Mert Müldür'ü; sol bek pozisyonuna Jayden Oosterwolde'yi transfer edip hala bu bölgelerde kanat oyuncuları Bright Osayi-Samuel ve Ferdi Kadıoğlu'yla oynamak da ayrı bir zekâ(!) pırıltısı olsa gerek...

İkinci yarıya Fenerbahçe oyuncu değişikliği yapmadan başlarken konuk Trabzonspor ardı ardına 2 gol birden buldu..

46'da Edin Visca'nın sol taraftan ortasında Miha Zajc'ın ceza sahası dışına uzaklaştırmaya çalıştığı topa sert vuran Berat Özdemir'in adeta bir ip gibi yerden giden vuruşu kaleci Dominik Livakovic'in sağından filelere giderken bir dakika sonrasında Samet Akaydın'ın kaptırdığı topta Edin Visca ile duvar pası yapan Abdülkadir Ömür'ün sol taraftan içeriye çevirdiği topa yakın kale direğine yakın bir bölgede Nicolas Pepe ayak koydu ve Karadeniz temsilcisi Kadıköy'de ÜLKER Stadı'nda Fenerbahçe karşısında skoru 3-0'lık üstünlüğü yakalıyordu..

57'de Fenerbahçe adına Ferdi Kadıoğlu'nun vuruşu kaleci Uğurcan Çakır'da kalırken; sarı-lacivertliler Dusan Tadic'in Mehmet Can Aydın'la mücadelesinde yerde kalması sonucu yine Sırp yıldızın penaltı golüyle skoru 3-1'e getirdi..

Penaltı pozisyonunda Dusan Tadic; rakibi Mehmet Can Aydın'ın formasından çekip dengesini bozmaya çalıştı ancak hakem Zorbay Küçük Mehmet Can Aydın'ın hamlesine dolayısıyla Fenerbahçe lehine penaltı düdüğünü çaldı...

Konuk Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı Abdülkadir Ömür ve Nicolas Pepe'yi kenara alıp sakatlıktan yeni kurtulan Mahmoud Trezeguet ve Anastasios Bakasetas'ı içeri atarken Fenerbahçe'nin patronu İsmail Kartal da Samet Akaydın ve Miiha Zajc'ın yerlerine Michy Batshuayi ile Miguel Crespo'yu içeri atıyordu..

Stoper Samet Akaydın'ı çıkarıp golcü Michy Batshuayi'yi oyuna almak orta sahadan 1 kişi eksiltmek anlamına geliyordu ancak İsmail Kartal'ın bu riskli kumarı tutacak mıydı? İsmail Yüksek Samet Akaydın'ın yerine stoper pozisyonuna geçiyordu..

Trabzonspor Teknik Direktörü de Fenerbahçe savunmasını yıpratan Paul Onuachu'yu kenara alıp bir diğer golcü Enis Destan'ı sahaya sürdü..

Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu'nun vuruşunu kaleci Uğurcan Çakır kurtarırken; kalesine gelen 3 topu da içeri alan Fenerbahçe kalecisi Dominik Livakovic de Mahmoud Trezeguet'nin vuruşunda nihayet ortaya çıkıyordu...

Kısa bir süre önce stoper pozisyonuna geçen Fenerbahçeli İsmail Yüksek; Ankaragücü deplasmanında olduğu gibi bu kez de Mahmoud Trezeguet'yi indirince hakem Zorbay Küçük kırmızı kartını çıkardı ve Fenerbahçe 10 kişi kaldı..

Eksik kalan Fenerbahçe'de Teknik Direktör İsmail Kartal golcü Edin Dzeko'nun yerine savunmacı Mert Müldür'ü oyuna alırken, konuk Trabzonspor'daysa Eren Elmalı ve Edin Visca'nın yerlerine Jens Stryger Larsen ve Taxiarchis Fountas oyuna girdi..

86'da Trabzonsporlu Mehmet Can Aydın bu kez da Miguel Crespo'yu indirince kazanılan penaltı vuruşunda Dusan Tadic direğe nişanladı ancak hakem Zorbay Küçük ceza sahasına vuruş öncesi birçok futbolcunun girdiğini tespit edip tekrarlatınca Sırp yıldız Dusan Tadic kendisinin ve takımının 2'nci golünü attı.. Fenerbahçe skoru 3-2'ye getirdi...

Ani gelişen Trabzonspor atağında Enis Destan topu filelere gönderdi ancak hakem Zorbay Küçük gol öncesi Mahmoud Trezeguet'nin Bright Osayi-Samuel ve Mert Müldür'e faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti..

Trabzonspor Kadıköy'de Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup ederek rakibinin yenilmezlik unvanına son verirken 1997'den bu yana ÜLKER Stadı'nda kazanamama serisini de bitirdi..

Fenerbahçe bir rüyadan Trabzonspor sayesinde uyandı...

Aslında bu mağlubiyet onlar için hayırlı oldu.. Zira rakiplerin aşırı zayıf olması herkes gibi kendilerini de kandırıyor; başarılı olduklarını zannediyorlardı..

Ben İsmail Kartal'ın yerinde olsam Fred Rodrigues'in yokluğunda maça Miguel Crespo ile başlardım.. Ayrıca Trabzonspor gibi zor bir rakibe karşı Dusan Tadic-Sebastian Szymanski ve İrfan Can Kahveci gibi orta sahada 3 solak oyuncuyla oynamak riskti..

Şampiyonluk kovalayan Fenerbahçe'de sağ bek hala Bright Osayi-Samuel; sol bek hala Ferdi Kadıoğlu olamaz.. Mart ayında yazdığım yazıda "FERDİ KADIOĞLU'NU KOVUN" başlığıyla bir yazı kaleme almıştım... Anlaşılan o ki Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Teknik Direktör İsmail Kartal vermek istediğim "FUTBOLCULARI ASIL BÖLGELERİNDE OYNATIN" mesajımı hala alamamışlar... Zira Trabzonspor'un 3 golü de Bright Osayi-Samuel'in "SAVUNAMADIĞI" sağ kanattan geldi..

Ferdi Kadıoğlu da Paul Onuachu'nun ilk golünde "REFAKATÇİ" gibiydi... Takıma varlığıyla zarar vermeye devam ediyor..

İlk kez forma giydiği Antalyaspor maçından bu yana saç baş yolduran kaleci Dominik Livakovic ise her topu içeri alıyor.. Ben ona Safiye Soyman'dan "GELEN VURDU GİDEN VURDU" şarkısını dinlemesini tavsiye ediyorum.. Acaba uzaktan topları göremiyor mu? Sağlık kontrolünde göz taraması yaptırıldı mı? Fenerbahçe kalecisi bu golleri yiyemez..

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın tek hatası Paul Onuachu'yu erken kenara almasıydı.. Ancak skoru korudu ve maçı 3-2 kazanmayı bildi..

Trabzonspor'u kutluyor; Fenerbahçe'ye Bulgaristan'daki Ludogorets sınavında başarılar diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar