Bakan Kurum orta gelirliler için duyurdu: Konut fiyatlarını aşağı çektik

Bakan Kurum orta gelirliler için duyurdu: Konut fiyatlarını aşağı çektik
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta gelirli aileler için yapılan konut kampanyalarına ilişkin bir açıklama yaptı. Bakan Kurum, çalışmalarda sona gelindiğini duyurdu.

BAKAN KURUM: KONUT FİYATLARINI AŞAĞI ÇEKTİK

Milyonlarca insan ev sahibi olmanın hayalini kuruyor. Enflasyonla birlikte konut fiyatlarına gelen zamlar bu hayali suya düşürüyor. Vatandaş ise uygun fiyata ev sahibi olabilmek için TOKİ kampanyalarını takip ediyor. Kabine Toplantısı''nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Kurum, fiyatları dengelediklerini ve aşağı çektiklerini söyledi.

Orta gelirlilerin konut sahibi olması için yapılan çalışmada sona gelindiğini kaydeden Kurum, kampanyanın amacına ulaşması için çalıştıklarını belirterek, yaptıkları işin bir karşılığı olması ve kampanyanın konut fiyatlarını etkilemesini istemediklerini ifade etti.

Bakan Kurum, kampanyada Hazine ve Maliye Bakanlığı ile dirsek teması halinde çalışıldığını not düşerek, fiyatları dengelediklerini ve aşağı çektiklerini dile getirdi.

Orta gelirliler için yapılan kampanya ile hem talebin yönetilmesi hem de proje arzının artırılması gerektiğini vurgulayan Kurum, "İkisini aynı anda yapmazsak evlerin fiyatları yükselir mevcuttaki konut stoğu ile bu kampanya yapılamayız” dedi. ( İHA) 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar